ponedeljak, 4. septembar 2017.  16:45h
Pročitano 5649 puta

Slučajno ili ne? Stigla "osveta"!

Samo nekoliko dana nakon pojavljivanja u javnosti informacije o navodnoj tuči direktorke PU Neven Gordane Cvetković i vaspitačice ove ustanove, iz lokalne samouprave su izdali ekspresno saopštenje gde traže ostavku direktorke Cvetković.

Rukovodstvo opštine Prokuplje koje se navodno brine za ugled institucija “najoštrije osuđuje nemila dešavanja u Predškolskoj ustanovi “Neven” i smatra, da je radi zaštite ugleda ove ustanove, koja pre svega brine o vaspitanju dece, realno očekivati da u ovom trenutku direktorka podnese ostavku na ovu funkciju iz objektivnih i moralnih razloga” kaže se u saopštenju koje u koliko nekog zanima može pročitati na sajtu opštine Prokuplje.

Pitanje je samo zašto ovako nisu bili ažurni kada je objavljena informacija o nastupu Go – Go igračica u dvorištu Gimnazije, iako su i o tome pisale sve novine a ugled škole je nesporno narušen, ili kako nije narušen ugled škole kada se na eksternoj reviziji dobije jedinica ko vrata a direktorka nakon toga unapredi u lokalnog funkcionera.

Po svemu sudeći, lokalna vlast ima dvostruke aršine za “njihove” i one koji to nisu, što se nedavno pokazalo i u odluci o otpuštanju viška radnika kada su izglasali da otpuste 23 radnika na neodređeno više od propisanog od strane nadležnog ministarstva, a u isto vreme na određeno drže preko 40 zaposlenih i bar 150 angažovanih na Javne radove i sve zbog “povećanog obima posla”.

Sasvim sigurno, ovde se jedino i isključivo radi o željno čekanoj “osveti” Milošu Cvetkoviću čija je majka direktorka Gordana, a koji je nakon istupanja iz odborničkog kluba SNS, najpre postavljen za većnika a nakon samo jednog radnog dana skinut sa te funkcije i oduzet mu je mandat.

Ipak, da ne može baš svako da se ponaša iznad zakona Srbije, potvrdio je tada Upravni sud koji je nakon toga vratio odbornički mandat Cvetkoviću.

Kako se on nije vratio u SNS, ovo je bila očekivana “kazna” i samo se čekao dobro smišljeni povod i to svako zna ko iole prati političku scenu Prokuplja bilo da je pozicija ili opozicija.

Prosto, već duže vreme vlast funkcioniše po principu ko ne misli kao jedan do dva čoveka koja uzgred budi rečeno i nemaju mesto prebivališta u Prokuplju, oni su neprijatelji naroda, plaćenici, a mogu očekivati i razne izmišljene prijave, optužbe i kojekakve podmetačine.

Ipak, da ničija nije do zore gorela videće uskoro i ti “krojači” tuđih sudbina koji sada odlučuju o kiši, suncu, poslu, unapređenju i da ne nabrajam.

Ne ulazeći u to da li je bilo sukoba vaspitačice i direktorke, ko je inicirao i kako se sve to desilo, smatram da je sve ispalo “ko kec na desetku” za hajku na direktorku, koju su uzgred budi rečeno sami naprednjaci postavili.

Već u narednom periodu videćemo hoće li novinski natpisi nastaviti da smenjuju direktore Javnih ustanova i preduzeća u gradu, jer će Prokuplje.Mojkraj.rs, ali i dnevne novine poput Blica, Politike, Alo i dr. pisati o zloupotrebama i krivičnim prijavama pojedinih direktora.

Ako su pravila igre ista za sve, gospodo nedodirljivi pakujte kofere. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj glas naroda:
(9 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display