četvrtak, 15. jun 2017.  15:00h
Pročitano 4242 puta

Rezultati Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata

Po konkursu koji je raspisala lokalna samouprava prokupačke opštine za sufinansiranje projekata koji su u javnom interesu građana, komisija koju su navodno predložila novinarska udruženja odlučila je da od 27 pristiglih prijava, novac u iznosu od 3,3 miliona dinara dobiju četiri medija i to TV Mostnet Prokuplje, iznos od 2.846.000,00 dinara, Prokuplje na dlanu 200.000,00, Topličke vesti 150.000,00 i Auto Mirko 2 – Radio Delfin 104.000,00 dinara.resenje1 copy

Kako saznajemo, rad komisije je bio samo fiktivna stvar jer su njeni članovi već dobili sugestije kome će i kako podeliti novac.

Uz to, sve vreme je rad komisije nadgledao jedan lokalni funkcioner koji je davao dodatne instrukcije kako da se čitav posao odradi, iako nije imao pravo da učestvuje u radu.

Tako su pare građana otišle u ruke medija, koje je vodeći se svojim naprednim kriterijumima izabrao neko “odozgo”.

Portal ProkupljeMOJKraj.rs je uredno konkurisao sa projektom “Istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisanje svih građana Prokuplja  na portalu „ProkupljeMOJKraj.rs“”, ali je takozvana (ne)zavisna komisija odlučila da nemamo između ostalog precizne teme kojima ćemo se baviti, te smo odbijeni.

Uz napomenu da portal ProkupljeMOJKraj.rs postoji od 2015. godine i da do sada ni jedan jedini dinar nismo dobili od strane lokalne samouprave ili bilo kog Javnog preduzeća, obaveštavamo naše čitaoce da će i pored raznih pokušaja da nas disciplinuju, ugase i td., u narednom periodu borba za slobodu medija i interes društvene zajednice i običnih ljudi biti još intenzivnija.

Želimo da se u izveštavanju uvek čuje i druga strana, da čujemo glas naroda, da se bavimo problemima i rešavanju istih.

Težićemo da Prokuplje bude mesto u kome je privilegija živeti, da se odluke za grad i građane donose putem javnih rasprava i u institucijama sistema, a ne u krugu nekoliko funkcionera vladajuće stranke koji imaju neviđenu želju da gospodare životima, gradom, ljudima... 

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj glas naroda:
(12 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display