subota, 22. septembar 2018.  15:46h
Pročitano 1030 puta

Sutra u Domu zdravlja besplatni pregledi za građane

Merenje pritiska, EKG i osnovne laboratorijske analize, samo su neki od besplatnih preventivnih pregleda koje će građani u nedelju 23. juna od 8 do 16 časova, moći da obave u prokupačkom Domu zdravlja.

Dom zdravlja u Prokuplju Dom zdravlja u Prokuplju

Nadležni u ovoj ustanovi kažu da je ovo nastavak akcije koja se sporovodi na nivou Srbije i a po preporuci Ministarstva zdravlja.

Na ovaj način izlazimo u susret svim građanima, pa i onima koji iz nekog razloga nemaju zdravstveno osiguranje pa čak ni zdravstvenu knjižicu. Želim da podsetim da je otkrivanje svih vrsta bolesti u ranoj fazi vrlo bitna u procesu izlečenja. – rekla je direktorka Doma zdravlja Zorica Momčilović.

Ona ističe da pored pregleda, pacijenti i građani koji dođu da provere svoje zdravlje, mogu čuti i korisne savete stručnih lica o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života.

Preventivni pregledi za radnike "Hisara"

Momčilovićeva podseća da je Preventivni centar Doma zdravlja u saradnji sa Patronažnom službom već odradio preventivne preglede u fabric “Pionir-Hisar”d.o.o. u Prokuplju.

Radnicima se proveravao šećer u krvi, trigliceridi, holesterol, meren im je krvni pritisak a na osnovu dobijenih rezultata koji ukazuju na postojanje rizika od bolesti, zaposleni su upućeni svom izabranom lekaru na dalje provere i analize.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display