utorak, 27. mart 2018.  14:11h
Pročitano 2105 puta

Završeni Dani akreditacije Doma zdravlja u Prokuplju

Iznošenjem opštih utisaka rukovodstvu i zaposlenima o onim što su ustanovili predhodnih dana, u prokupačkom Domu zdravlja članovi Tima za spoljašnje ocenjivanje Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije završili su rad, a njihova odluka hoće li ova ustanova produžiti akreditaciju znaće se za 15-etak dana.

Akrediracija u Domu zdravlja Prokuplje Akrediracija u Domu zdravlja Prokuplje ljubiša mitić

Nadležni u Domu zdravlja ističu da su predhodna tri dana imali zadatak da pokažu Timu  usaglašenost zadatih standarda sa načinom sprovođenja u svojoj ustanovi, sve sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite pacijenata.

Ocenjivačima smo pokazali prezentaciju naše ustanove, temeljno je pregledana i kompletna dokumentacija koju je sačinilo 11 timova koji su izvršili samoocenjivanje rada, kao i proveren rad gotovo svih službi – rekal je direktorka Doma zdravlja Zorica Momčilović.akreditacija dz

Ona ističe da je zadovoljna kako je protekao čitav proces kontrole, a posebno ističe jak partnerski odnos između pacijenata kao korisnika usluge i zdravstvenih radnika, kao pružaoca usluge.

Jako je važno što su svi zaposleni upućeni na preventivne preglede, od najmlađeg uzrasta do najstarije populacije, pri čemu su uključene sve službe. Preventivni rad se sprovodi ne samo u Domu zdravlja nego i na terenu, u lokalnoj zajednici, u selima, po školama, što i jeste prioritet i što je izraženo u misiji i viziji Doma zdravlja u Prokuplju – istakla je Momčilović.

Dodaje da je prokupački Dom zdravlja prvi put akreditovan 2015. godine na period od 3 godine, te da se nakon ove kontrole očekuje da se akreditacija produži do 2025. godine, odnosno na narednih 7 godina.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display