četvrtak, 7. april 2016.  22:10h
Pročitano 962 puta

Dom zdravlja obeležio Svetski dan zdravlja

Preventivni centar Doma zdravlja u Prokuplju u saradnji sa Sportskim savezom Prokuplje organizovali su promotivnu akciju šetnje oko Hisara, povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja 7. aprila.

Sportisti na Hisaru, učesnici akcije Doma zdravlja Sportisti na Hisaru, učesnici akcije Doma zdravlja

Trkačka staza na  Hisaru okupila je najmlađe  prokupačke sportiste, koji su svojim učešćem doprineli obeležavanju  i promociji zdravog načina života.

Ekipa Preventivnog centra i Patronažne službe bila je na raspolaganju građanima koji žele da provere svoje zdravstveno stanje, a s obzirom da je ove godine Svetski dan zdravlja posvećen dijabetesu, mogli su da provere vrednost šećera u krvi i krvni pritisak.

Dom zdravlja Prokuplje, uz pomoć lokalne samouprave i Sportskog saveza Prokuplje, organizovao je ovu akciju kako bismo svi zajedno promovisali zdrave stilove života. Članovi sportskih klubova danas trče stazom oko Hisara i na taj način promovišu kretanje kao najvažniji faktor prevencije zdravlja - istakla je portparol Doma zdravlja Jelena Milosavljević.

Redovna kontrola krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi, kao i fizička aktivnost, svakako su najvažnije preventivne mere protiv dijabetesa.

Istraživanja pokazuju da je u proteklih 10 godina broj osoba sa dijabetesom porastao za 50 odsto, tako da danas u Srbiji ima oko 470.000 registrovanih dijabetičara.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display