četvrtak, 23. avgust 2018.  15:46h
Pročitano 1476 puta

Klubovima iz Prokuplja koji se takmiče u Topličkoj okružnoj ligi zabranjeno korišćenje pomoćnog terena za odigravanje prvenstvenih utakmica

Fudbalski klubovi Spartak i Kosovac iz Prokuplja, ne mogu da koriste pomoćne terene pored Gradskog stadiona koje su koristili predhodnih godina za odigravanje prvenstvenih utakmica Topličke okružne lige, jer nisu na spisku koji je opština Prokuplje prosledila Turističko sportskoj organizaciji koja terene održava i iznajmljuje termine, zbog čega njihov međusobni duel u okviru 1. kola prošlog vikenda nije ni odigran.

Pomoćni fudbalski teren u Prokuplju Pomoćni fudbalski teren u Prokuplju ljubiša mitić

Ova dva kluba su uz "Akademiju 10" koja se takmiči u istom rangu i OFK "Topličanin" u Zoni, jedini klubovi sa teritorije prokupačke opštine koji imaju takmičarske seniorske ekipe.

Time su 2 kluba, a pre svega formalni domaćin ovog susreta FK Spartak, dovedeni u situaciju da budu kanžnjeni od strane nadležnih fudbalskih organa zbog neodigravanja utakmice, iako su susret uredno prijavili policiji, ispunili sve obaveze a ovaj teren je uz Gradski stadion koji je "rezervisan" za Topličanin, jedini u Prokuplju koji po propozicijama takmičenja bar formalno ispunjava uslove za odigravanje utakmica.

Stadion je u katastrofalno lošem stanju pa samim tim i nije bilo uslova da se odigra utakmica, ali posebno sam zaprepašćen činjenicom da mi je direktor TSO rekao da ekipa Spartaka nije na spisku za korišćenje termina na stadionu, iako se već nekoliko godina takmičimo i koristimo isti teren. Probaću da razgovaram sa načelnikom Topličkog okruga Milanom Aranđelovićem i nadam se da ćemo rešiti problem za odigravanje narednih utakmica – kaže presednik FK Spartaka Dragi Grujić.

I dok većnica za sport Maja Ranđelović nije odgovarala na telefonske pozive, direktor TSO Bratislav Lukić tvrdi da su  primenom novog Zakona o sportu, samo dva fudbalska kluba ispunilo uslove za korišćenje pomoćnog terena koji oni održavaju. 

Klubovi su bili u obavezi da konkurišu posebnim programima za korišćenje termina na terenima koji su u nadležnosti TSO. Što se tiče fudbalskih klubova, na spisku koji nam je stigao iz lokalne samouprave, to pravo imaju FK Akademija 10 i OFK Topličanin. Spartak i Kosovac nisu na tom spisku – tvrdi Lukić.

Inače, Gradski stadion u Prokuplju čije vlasništvo nije definisano najjasnije i u nadležnosti je lokalne samouprave, koristi samo Fudbalski klub “Topličanin” koji se takmiči u rangu iznad Okružne lige i ove godine nastupa u prvenstvu Zone "Zapad".

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

+5 #11 Prokupcanin 23-08-2018 17:49
Sljam napredni, urusili su sve sto postoji. Veci olos i od DS, pa vi onda vidite kakva su to g....
Odgovori
+5 #12 Mirko 23-08-2018 17:55
Zar nisu mogli da dobiju glavni teren,dok je Toplicanin igrao u V.Siljegovac.
Odgovori
+3 #13 sportista 23-08-2018 19:54
Citat Prokupcanin:
Sljam napredni, urusili su sve sto postoji. Veci olos i od DS, pa vi onda vidite kakva su to g....

To je isto olos, samo u drugim dresovima.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display