utorak, 12. jun 2018.  16:31h
Pročitano 1202 puta

Škola fudbala obeležava 10 godina rada

Okupljanjem, dodelom nagrada i priznanja najuspešnijima ali i prijateljskim utakmicama ženskih ekipa, petlića, pionira, kadeta i omladinaca, polaznika Turističko sportske organizacije u Prokuplju, na Gradskom stadionu sutra od 15;30 biće obeležena 10-godišnjica postojanja jedne od najuspešnijih fudbalskih škola u gradu.

Polaznici škole fudbala TSO Polaznici škole fudbala TSO foto: privatna arhiva

Osnovana 2008. godine u okviru Turističko Sportskog Centra, škola je iz godine u godinu okupljala devojčice i dečake uzrasta od 5 do 12 godina, gde su učili prve fudbalske korake.skola agenda

Polaznici škole su redovni učesnici „Minimaksi“, „Ferplej“, „Ciciban“ lige kao i tradicionalnih turnira „Fudbal 8“-Kladovo, „Red Star kup“-Niš, „Maks kup“- Stara Pazova,“Tura Trofeja UEFA lige šampiona“ i  mnogih drugih, sa veoma zapaženim rezultatima, što potvrđuje naša trofejna sala – rekao je Dejan Stojanović, jedan od inicijatora osnivanja i trener škole.

Podseća da je poslednji uspeh u nizu ostvaren predhodnog vikenda na međunarodnom turniru u Zaječeru gde je selekcija 2009. osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju bez poraza i primljenog gola a Tijana Popović je proglašena za najboljeg igrača turnira.

polaznici skole fudbala

Selekcija 2007. osvojila je treće mesto kao i generacija 2010. koja je u polufinalu izgubila od Crvene Zvezde.skola fudbala 1

Na turniru su učestvovale ekipe Crvene Zvezde, Partizana, Timoka, Radnika iz Surdulice, ekipe iz Bugarske i mnoge druge škole fudbala širom Srbije. Naša deca su reprezentovala grad na pravi način i drago mi je što se pokazalo da možemo da igramo i protiv najačih ekipa – istakao je Stojanović.

On kaže da se broj polaznika konstantno kreće od 100 do 120 deteta, te da je veliki broj mališana predhodnih godina i nakon navršenih 12 godina, uspešno nastavio sportsku fudbalsku karijeru.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi