petak, 2. mart 2018.  07:28h
Pročitano 2199 puta

Košarka se igrala pre, igraće se i nakon ove vlasti

Odluka Opštinskog veća da se ni jedan jedini dinar novca svih građana prokupačke opštine u 2018. godini ne izdvoji za Košarkaški klub „Prokuplje“ koji se takmiči u Prvoj regionalnoj ligi „Istok“  i jedan je od popularnijih klubova u gradu i sa tradicijom, u najmanju ruku je nerazumna i po mišljenju većine sportskih radnika i sportista u gradu nije u interesu sporta.

KZN KK Prokuplje KZN KK Prokuplje

Ipak, predsednik Vule Vuković na vanrednoj konferenciji za novinare najavio je da će klub iznaći načina i mogućnosti da završi ovogodišnje prvenstvo, a odluku smatra kao atak na njega, klub i njegov dosadašnji rad.

Tvrdi da nikada nije dobio ni jedan papir od nadležnih u opštini gde bi mu bilo pojašnjeno u čemu je problem oko pravdanja novca, koliko je novca neopravdano i šta je potrebno od dokumentacije.

Posebno ističe činjenicu da je u 2017. godini klub od opštine dobio 1,5 miliona a da je on preko prijatelja kluba i sponzora nabavio još milion kako bi bez gubitaka završili prvenstvo.

Za pootrebe igrača smeštaj, hrana, prevoz, naknade potrošeno je 1,3 miliona dinara za devet meseci. Imali smo 13 gostovanja i plaćali sve sudije i službena lica što je oko 500.000, plaćena kotizacija 220.000, obezbeđena oprema 250.000 dinara. Sve ukupno po računima 2, 5 miliona za godinu dana – obrazlagao je Vuković trošenje para u predhodnoj godini.

On poziva i sve nadležne institucije, privredni kriminal i ostale službe da preuzmu dokumentaciju koja se nalazi u prostorijama KK “Prokuplja” i da provere poslovanje.

vule

Tvrdi da za 20 godina od kako vodid klub, svaki dinar je utrošen namenski i da se nikada nije desilo da ne dobiju godišnji novac iz budžeta koje opština deli svim registrovanim klubovima, iako su mnogi fantomski i služe samo da se na razne načine izvlači novac u private džepove.

Po prvi put sam posle dvadeset godina došao u situaciju da mi neko preti, da preti klubu. I bez njih završićemo ovo prvenstvo, odnosno osam kola koliko imamo, ali je sada ovo stvar poštenja i poštovanja pre svega prema građanima Prokuplja i osećam potrebu da iznesem istinu - dodao je Vuković.

Ističe interesantnu činjenicu i pita nadležne da u slučaju da je tačno da on nije pravdao novac, kako su onda i uz čiju dozvolu njemu odobravana sredstva tokom godine.

Po pravilniku koji je donela sama lokalna vlast, svaki klub koji je dobijao novac iz budžeta, do kraja nedelje je bio dužan da opravda taj iznos jer u suprotnom ne bi mogao da mu se isplati novi. Kako smo mi uredno dobijali pare, ako nismo ispoštovali zakon i pravilnik – pita se Vuković.

On je o svemu u vise navrata o tome obaveštavao predsednika opštine Aleksandra Simonovića i narodnog poslanika Darka Laketića, ali do danas nije dobio odgovor o čemu se radi i zašto je njegov klub stavljen na crnu listu i diskriminisan.

Inače, iz gradske kase u ovoj godine je sportskim klubovima dodeljeno 13.500.000 dinara, a na sajtu opštine je tokom jučerašnjeg dana izdato saopštenje da će biti pokrenut postipak protiv klubova koji navodno nisu opravdali novac iz 2017. godine.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display