petak, 9. februar 2018.  10:25h
Pročitano 1121 puta

Izbor sportiste biće održan, samo se ne zna kad

Iako se tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste Prokuplja" decenijama unazad održavala poslednje nedelje decembra u godini na izmaku, ni skoro mesec i po dana u 2018. godini još uvek nema naznaka da će biti organizovana. Većnica za sport i obrazovanje Maja Ranđelović tvrdi da joj "ne pada na pamet da je prekine".

Najbolji sportisti Prokuplja u 2014. godini Najbolji sportisti Prokuplja u 2014. godini foto: arhiva lj.m.

Niko zvanično ne može da obrazloži zašto je prekinuta organizacija ove lepe i pozitivne manifestacije koja na neki način daje sportistima i mladim talentima motiva da se tokom godine bore i zalažu za svoj klub i grad.

Očigledno da o tome u lokalnoj vlasti niko ne vodi računa, zaboravljajući činjenicu da Prokuplje nije proslavio ni jedan političar u svojoj istoriji, već su to činili vrhunski sportisti i sportski talenti po kome se ovaj kraj i čitava Toplica može samo hvaliti.

Vraća im se time što se prokupački sport koji je i onako već godinama u nazad zapostavljen, a o tome govori i činjenica da je nedavno ugašen Košarkaški klub, na rubu egzistencije i opstanka sa tendencijom da izgubi još više na značaju jer bez uslova, nema ni dobrog i kvalitetnog rada sa najmlađim sugrađanima koji će umesto na terene, vreme provoditi po okolnim kafićima i kockarnicama kojih je na desetine u gradu i bukvalno na svakom ćošku.

Maja Ranđelović ne vidi razlog "u sumnju realizacije ovako lepe i zančajne manifestacije".

Izbor sportiste godine će neizostavno biti realizovan kao redovna manifestacija u okviru programa Sportskog saveza opštine rokuplje - prokomentarisala je Ranđelovićeva.

Ostaje nejasno zašto se do sada nije održao Izbor sportiste i kada će biti organizovan, a odgovor na ta pitanja niko nije hteo da kaže.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

+1 #1 mira 11-02-2018 09:54
pa sigurno su u planu neke vece nagrade i neka bolja manifestacija.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display