četvrtak, 28. decembar 2017.  17:09h
Pročitano 1317 puta

Mašala: Po prvi put u poslednjih nekoliko decenija, 2017. godine Prokuplje neće birati sportistu grada

Iako se decenijama unazad tokom decembra meseca organizovao „Izbor sportiste grada“, po svemu sudeći ove godine po odluci onih koji odlučuju o nečemu u Prokuplju, ova tradicionalna manifestacija neće biti održana.

Izbor sportiste u 2015. godini Izbor sportiste u 2015. godini foto: arhiva

Time će prokupački sport koji je i onako već godinama u nazad zapostavljen od grada i ljudi koji za to primaju platu i koji bi po funkciji i opisu posla trebalo da se staraju o tome, izgubiti još više na značaju, a i ono malo mladih koji pre svega iz velike ljubavi nastupaju za gradsk klubove biće dodatno razočarani jer niko od njih neće biti biran u 2017. godini.

Manifestacija koja je bila uzor i podstreh svim sportistima da se tokom godine bore za svoje klubove i tako doprinose sportskom uspehu grada koji je oduvek važio za rasadnik talentata, ukinuta je iz samo pojedincima znanih razloga.

Sportistima je izgarajući na terenu, ova nagrada bila jedina satisfakcija da će biti primećeni, a najbolji u svojim uzrastima i nagrađeni prestižnim priznanjem sportiste grada.

Sada im je i to uskraćeno, što potvrđuju i predstavnici mnogih klubova koji do danas nisu dobili obaveštenje da iz svojih redova predlože najuspešnije u ovoj godini, a o najboljima bi kasnije odlučivala komisija sastavljena uglavnom od sportskih radnika.

Ostaje žal i pitanje kako je moguće da sve što je lepo u gradu neko obesmisli i zapostavi, šta su razlozi tome i pitanje za one koji odlučuju, dokle će više da se štedi na svakom od nas, dok se sa druge strane novac rasipa na razne načine i izmišljene posete recimo kojekavih inostranih predstavnika od kojih sem lokalnih funkcionera koji se u uzvratnoj poseti provode, građani nemaju baš nikakvu korist. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Komentari  

+3 #1 sportista 28-12-2017 20:46
Normalno stednja. Pa oni TSO-u nisu uplatili termine za godinu dana. Sada taj vajni direktorcic preti da ce da utuzi klubove. Klubovi jasno nisu krivi. Kriva je Opstina sto im nije budzetom zagarantovana sredstva prebacila. Tako da ce u stvari Opstina biti utuzena od strane Lukica. I odakle onda pare za izbor sportiste godine. Bruka.
Odgovori
+5 #2 Pamtim 29-12-2017 00:07
Zasto ne pitate koliko kostaju oni Francuzi koji su tokom godine posetili opstuinu, vodali se sa Mihajlovicem po Nisu i ko zna gde. Isto i sa Slovencima i kakva korist od toga. Jad i beda lokalne vlasti koja zamajava narod praznim pricama.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display