utorak, 21. novembar 2017.  09:48h
Pročitano 690 puta

Stanojević prvi na polumaratonu u Boru

Na zimskom polumaratonu u Boru koji je organizovan pored Borskog sportskog centra i gde se trčalo dvadeset krugova odnosno 21.1 kilometar, prokupački atletičar Igor Stanojević je osvojio prvo mesto u opštem plasmanu i prvo mesto u kategoriji.

Članovi AK "Topličanin" Članovi AK "Topličanin" foto: privtna arhiva

Nakon prošlonedeljnog uspeha na državnom prvenstvu Srbije u polumaratonu za veterane gde je osvojio ubedljivo prvo mesto i tako postao državni prvak u kategoriji polumaratonaca od 40 do 44 godina, ovo je novi uspeh i nastavak dobrih rezultata prokupačkog atletičara.

Od starta trke sam trčao sa vodećima, pratio njihov tempo i promene ritma. Odlučio sam se za tu taktiku jer je na desetine trka u zadnja dva meseca iza mene u kojima sam učestvovao i osvajao postolja pa samim tim se i osećao umor. Trku sam rešio u finišu, kada sam zadnjih 500 metara pojačao i uspeo da stignem do pobede – kaže Stanojević.

On naglašava da su i ostali članovi AK “Topličanin” iz Prokuplja učestvovali u ovoj trci, a najbolji rezultat među njima je ostvario Darko Krasić koji je istrčao svoj lični rekord i zauzeo treće mesto u kategoriji. 

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display