utorak, 14. novembar 2017.  08:13h
Pročitano 1240 puta

Prokupčanin Igor Stanojević državni prvak u polumaratonu za veterane

Prokupčanin Igor Stanojević, inače član i osnivač AK „Topličanin“ na državnom prvenstvu Srbije u polumaratonu za veterane, osvojio je ubedljivo prvo mesto i tako postao državni prvak u kategoriji polumaratonaca od 40 do 44 godina.

Stanojević ističe da je konkurencija bila izuzetno jaka, te da se trčala deonica od 21, 1 kilometar.

Od samog starta sam uspeo da kontrolišem trku i a moje veliko zadovoljstvo postanem državni prvak u ovoj kategoriji. Naporni treninzi, zdrava ishrana i život daju rezultate a ovo je samo još jedna nagrada u nizu – rekao je Stanojević.

On ističe da je tokom vikenda učestvovao na još jednom velikom i važnom takmičenju, maratonskoj trci „Plavi krug“ na Adi, gde je u generalnom plasmanu završio na četvrtom mestu sa vremenom 3:05:30.

stanojevic trka

Stanojević naglašava da je zadovoljan s obzirom da je predhodnog dana već trčao polumaraton gde je dominirao, ali ističe da mu je i na ovom takmičenju za nijansu izmakla medalja, te da će i u narednom periodu nastaviti da trenira i afirmiše atletski sport u Prokuplju.

Inače, 05. novembra Stanojević i članovi AK "Topličanin" podržali su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za operaciju desetogodišnjeg Vlade Đorđevića iz Pančeva koji je teško bolestan, tako što su se priključili inicijatorima akcije, maratoncima Ljiljani Tasić i Željku Zeljkoviću i sa njima trčali na trasi od Leskovca do Niša.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display