četvrtak, 26. oktobar 2017.  09:05h
Pročitano 634 puta

Rukometni savez Topličkog okruga: Disciplinki postupak protiv mešetara

Upravni odbor Rukometnog saveza Topličkog okruga održao je u sinoć redovnu sednicu u Prokuplju, kojoj su prisustvovali i Predsednik Skupstine RSTO Ljupče Ristić, kao i clan UO RSS Aleksandar Đorđević.

RK Topličanin RK Topličanin foto: arhiva

Pored redovnih aktivnosti razmotrena je i aktuelna situacija povodom “još jednog neuspelog puča” i pokušaja smene legalno izabranog rukovodstva, a u kojoj su učestvovali i pojedinci iz Prokuplja.

Nedavno je, po drugi put u relativno kratkom vremenskom periodu jedna “neformalna grupa” pokušala da protivno svim zakonima smeni ljdue koji su legalno izabrani. Protivno Zakonu o sportu, Statutu Rukometnog saveza Srbije i Statutu RSTO, zakazivanjem nelegalne Skupštine RSTO, delimično zloupotrebljavajući pečate potpisom neovlascenih lica u APR-u, pečatom jednog nepostojećeg kluba u RSS, kao i nepoštovanjem procedure za zakazivanje Vanredne Skupstine RSTO, izvrše promenu legalno izabranih organa i izaberu "podobne delegate", a sve to sa ciljem promene Predsednika UO RSS gospodina Božidara Đurkovića, a iskljucivo zarad svojih sitnih interesa. Žalosna je i činjenica da je tom "cirkusu" prisustvovao i Predsednik trenerske organizacije i clan UO RSS, Saša Marković, koji je, znajući da nije ispoštovan Statut, svojim prisustvom i svojim diskusijama pokušao da da legimitet, na kraju se ogradivši od odluka "da nema pravo glasa i potpisa" – kaže se između ostalog u saopštenju RSTO izdatog posle sinoćnje sednice.

Dodaje se da pojedinci koji godinama mešetare po rukometnoj organizaciji po principu "što gore, to bolje", i dalje pokušavaju da još više destabilizuju i ovako tešku situaciju.

Sa svim tim svojim "sramnim i nezakonitim" odlukama još izlaze u medije i zbunjuju celokupnu sportsku javnost. Zbog svega toga je pokrenut disciplinski postupak, pred Disciplinskom komisijom RSS-a, protiv svih lica koja su inicijatori tog sastanka i koja su još doveli u zabludu pojedine rukometne radnike, pozivajuci ih na sastanak, sa lažnom tvrdnjom kako je sve legalno i po Statutu - navodi se u saopštenju.

U Rukometnom savezu Topličkog okruga jednoglasno stoje iza odluke da se podrži legalno izabran Predsednika RSS-a Božidara Đurkovića, koji čini ogromne napore da ovaj sport ponovo dovede na mesto koje i zaslužuje.

Autor:  Ljubiša Mitić, Blic sport
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display