ponedeljak, 8. maj 2017.  15:32h
Pročitano 2234 puta

Ko je ovde lud? Klubovi pred gašenjem, predstavnici Sportskog saveza zadovoljni

Dok većina sportskih klubova sa teritorije prokupačke opštine grca u dugovima i nalazi se na granici opstanka zbog nerazumevanja lokalne samouprave prilikom raspodele novca iz budžeta opštine, današnja poseta predstavnika Sportskog saveza Srbije ocenjena je kao uspešna i konstruktivna.

Sostar u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave Sostar u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave foto: opština Prokuplje

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zadovoljan je prijemom predsednika opštine I njegovih saradnika, gde je izražena želja da se uspešna saradnja nastavi.

Kao i uvek do sada, danas smo u Prokuplju imali lep prijem i što je važnije konstruktivni sastanak. Ovde smo videli da je komunikacija između lokalne samouprave i teritorijalnog Sportskog saveza odlična što je jedan od preduslova za razvoj sporta. Uspeli smo neke male nedoumice da otklonimo kako bi se Zakon o sportu sprovodio u praksi. Ovde ne postoji nikakav problem kod sprovođenja zakona o sportu i to je dobro a mi će mo se potruditi da u narednom periodu zajednički odradimo neke akcije - rekao je Šoštar u Prokuplju.

Na taj način, on je praktično demantovao priče sportskih radnika u Prokuplju, da se upravo taj zakon ne poštuje, da opština novac koji sama opredeli za sport na kraju ne podeli klubovima te da se zbog toga, čast izuzecima, većina sportskih kolektiva u gradu bori za opstanak u ligaškim takmičenjima, a klubovi dele na podobne i nepodobne.

Pored Šoštara, u delegaciji Sportskog saveza bili su i profesor Nenad Đurđević i Nemanja Svetličić.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display