četvrtak, 31. decembar 2015.  11:00h
Pročitano 1742 puta

Teška, ali uspešna godina za nama

Lokalna samouprava predvođena Srpskom naprednom strankom u Prokuplju uradila je puno toga u godini na izmaku, ali bar prema najavama očekuje nas i dalje težak period oporavka finansijske dubioze lokalnog budžeta koju je za sobom ostavila predhodna vlast.

Konferencija Opštinskog odbora SNS u Prokuplju Konferencija Opštinskog odbora SNS u Prokuplju ljubiša mitić

Na konferenciji za novinare u prostorijama Opštinskog odbora Srpske napredne stranke predstavljeni su rezultati rada za predhodnih godinu dana.

Narodni poslanik i predsednik Opštinskog odbora i SNS dr Darko Laketić naglašava da je zadovoljan postignutim rezultatima i da za to pre svega treba zahvaliti timu koji je okupljen oko naprednjaka.PROKUPLJE darko laketic predsednik oo sns prokuplje foto ljm

Lokalna vlast u Prokuplju na čelu sa Srpskom naprednom strankom uspela je da stabilizuje budžet opštine, da vrati 350 miliona dinara od ukupno dve milijardi nasleđenog duga predhodne vlasti. ono što je posebno važno za naše građane je da pritom nije bilo nikakvog dodatnog zaduživanja opštine - ističe Laketić.

On je naglasio da je poštovano načelo maksimalne transparentnosti u radu lokalne samouprave i da se dokazalo da u opštini može da se radi domaćinski i da se vodi odgovorna politika u interesu građana.Maja Arandjelovic

Posebno je istakao resor obrzovanja kojim rukovodi većnik Maja Ranđelović uz napomenu da se ove godine za obnovu školskih zgrada, posle gotovo četiri decenije uložilo 60 miliona dinara.

Uložući u škole uložili smo u našu decu i našu budućnost - ističe Laketić.

Smatra da je takođe ne mali doprinos unapređenju u oblasti socijalne politike dao i član SNS većnik Milan Ranđelović.

Vremena su teška, ali ono što je najvažnije je da ni jedan naš građanin nesme da bude gladan, ostane bez lekova i bez ogreva u zimskim mesecima – dodaje on.milan arandjelovicn

Laketić je potsetio da je resor kulture, za koji je zadužena Milica Erić bio opterećen dugovima, te da se za nasleđene dugove Istorijskog arhiva Toplice izdvojilo dva miliona dinara, a da je za dodatne radove u Domu kulture izdvojeno 12 miliona. Međutim i pored „stezanja kaiša“ sve kulturne manifestacije realizovane veoma uspešno. Lider prokupačkih naprednjaka se osvrnuo i na formiranje jedinstvenog komunalnog javnog preduzeća „Hammeum“ koje prema njegovim račima treba da postane nosilac infrastrukturnih prokjekata.

Odgovornim ponašanjem lokalne vlasti, koju u ovom trenutku većinom čine predstavnici SNS, objediniili smo četiri konunalna preduzečća, u cilju boljeg funkcionisanja ovog sistema ali i uštede – ističe Laketić.

On dodaje da je opština izdvojila 38 miliona dinara kako bi obezbedila prostor za ovu firmu, jer se do sada na godišnjem nivo izdvajalo 6,5 miliona dinara za zakup prostora za ova četiri preduzeca.

Sredstva koja će se izdvojiti za kupovinu zemljišta i prostora novoformiranog JP isplatiće se za šest godina, i pritom se opština neće zaduživati nikakvim kreditima.

Osvrnuvši se na rad Apoteka Prokuplje, Laketić je naglasio da je ova ustanova u stvari jedina koja čvrsto stoji na zdravim nogama, a kao činjenicu navodi da je lider u poslovanju ne samo u Prokuplju već i u celoj Srbiji.

Lokalna vlast predvođena SNS u Prokuplju će i nadalje voditi domaćinsku i odgovornu politiku pre svega u interesu svih građana. Planirani budžet za predstojeću 2016. godinu je investicioni, a kao glavni prioritet biće stvaranje “povoljne klime” i dovođenje investitora koji će otvarati nova radna mesta i uposliti ljude. To ne znači da će ostali resori, od socijale, kulture, sporta i dr. biti zanemareni, naprotiv budžetom su planirana mnogo veća sredstva  u odnosu na 2015. godinu - naglašava Laketić, koji je svim građanima poželeo zdravlja, uspeha i sreće u Novoj 2016. godini.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display