subota, 19. januar 2019.  20:12h
Pročitano 3670 puta

Zahtevi sa prvog protesta u Prokuplju: „Ostavka putujućeg poslanika Laketića i penzionera u Gradskom veću“!

Ostavka kako kažu „putujućeg narodnog poslanika Darka Laketića koji je Prokuplje iskoristio kao usputnu stanicu da bi se iz Kosovske Mitrovice domogao Beograda“, ali i ostavke svih penzionera koji su uzurpirali vlast u gradu, od gradskog veća do raznoraznih funkcija u javnim preduzećima, 2 su jasna i nedvosmislena zahteva koji su večeras sa prve protestne šetnje u Prokuplju upućeni nadležnima u državi i lokalnoj gradskoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.

Protest u prokuplju, 19.01.2019. Protest u prokuplju, 19.01.2019. ljubiša mitić

Nešto preko 100-tinak građana okupljenih na gradskom trgu Topličkih junaka u Prokuplju,  nakon kraćeg govora jednog od učesnika krenuli su u protestnu šetnju pešačkom ulicom do dela grada Carina, a zatim se skup završio ispred zgrade gradske kuće gde je na ulaznim vratima okačen i ostavljen transparent i zahtevi sa večerašnjeg okupljanja.zahtevi

Uz pištaljke, povike i parole „Av,Av“,"Vučiću lopove“, „ Vučiću bedniče, nećemo sendviče“, pozive upućene sugrađanima "Izađite napolje“, građani Prokuplja su iskazali svoj revolt i pokazali jasan stav i nezadovoljstvo radom gradske vlasti, ali i celokupnim stanjem u državi.

Toplica više nema vremena da šeta mesecima i godinama. Mi moramo stvari preuzeti u svoje ruke, moramo smeniti ovu bahatu vlast i naći ljude koji će raditi u interesu grada, a ne za svoj lični. Ko su danas ljudi koji su bogati i koji su stekli nekretnine. Pa samo lopovi koji su opljačkali narod – moglo se čiti tokom večerašnjeg obraćanja.

Ponovljen je stav da je Toplica zaboravljena i da su njeni građani važni za Srbiju samo u ratovima, a da je u mirnodobskim uslovima ona u drugom planu.setnja 1

Najavljeno je okupljanje i sledeće subote, na istom mestu i u isto vreme, a večerašnjem protestu podršku su dali i građani Žitorađa i Kuršumlije, koji su još jednom najavili radikalizaciju protesta u vidu blokade administrativnog prelaza sa Kosovo i Metohijom na Merdaru, u koliko za, sada već manje od 14 dana državni vrh ne odgovori na njihove zahteve koje su im ranije uputili.

setnja 6

Inače, Kuršumličani su krajem decembra, odmah nakon Beograda počeli protestna okupljanja i oni svakog četvrtka iskazuju svoje nezadovoljstvo mirnom šetnjom, od sledećeg petka najavljeni su protesti i u Žitorađi, pa jedina opština u Topličkom okrugu koja za sada nema ovakav vid javnog nezadovoljstva naroda je opština Blace.yahteviispred zgrade opstine

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Komentari  

+6 #1 Snežana Ilić 19-01-2019 21:00
Ustala je Toplica !
Odgovori
+8 #2 Radnik LEONIA 20-01-2019 05:42
Sledeće subote izlazimo da damo podrušku ja i kolege sa posla.
Odgovori
+6 #3 Prisutan 20-01-2019 08:08
ELem gradjani i gradjanke ovih 150 je više od onih 1000 koji su iz razno raznih pobuda morali da idu na kontra miting u Beograd,koji je i sam lažan jer se šatra dočekuje Putin,pa zato je imao i dosta lažnih putnika,koji su izgubili sećanje da li su opšte bili u mini busu,ja sam siguran da sam sinoć bio i mogu da potvrdim da je bio i 4mesečni Tadija i predlažem da sledeće subote šetamo za TADIJU,za njegovo bolje i srećnije detinjstvo i odrastanje,ali samo ako ovu bagru oteramo sa vlasti.
Odgovori
+6 #4 Cvele 20-01-2019 11:08
Jedan od učesnika je primetio da je sa kolima hitne pomoći pored demostranata kao vozač prošao Laza,da li je moguće da preko vikenda radi kao vozač,a preko nedelje kao predsednik,da li nam ovo govori da su se pojedinci na vreme obezbedili sa radnim mestima,pa ko šta dovati i onako ništa nisu imali ranije,a sada svi imaju validne diplome koje su pošteno platili.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi