petak, 18. januar 2019.  15:48h
Pročitano 2329 puta

Juče poluprazna javna preduzeća, nadležni kažu "sve je kao i obično"?

Prema svedočenjima "putnika" i fotografijama, u petnaestak autobusa koji su juče iz Prokuplja krenuli put Beograda na doček predsednika Rusije Vladimira Putina, bar polovina su bili radnici gradske uprave, funkcioneri i zaposleni u gradskim preduzećima i ustanovama, ali i direktori škola, profesori i nastavnici, zatim zaposleni u Domu zdravlja i bolnici. Ipak, dan nakon ovog događaja većina negira da su njihovi radnici, pa i oni sami bili u autobusima.

Osim privatnih prevoznika, juče su u Beograd za potrebe Srpske napredne stranke vozila i 2 mini-busa koja su u vlasništvu Grada, odnosno građana, ali dosad, zvanično nismo uspeli da saznamo kojim poslom i koga su vozili.

Gradonačelnik Aleksandar Simonović u poruci je odgovorio da on nije nadležan za gradska vozila.

U mojoj nadležnosti nisu opštinska, ili sada gradska vozila, tako da ja ne mogu da vam dam izjavu u vezi toga, pošto i ne odobravam njihovo korišćenje – napisao je Simonović.

Saznajemo da je to u nadležnosti načelnika opštinske uprave Nikole Koprivice koji potpisuje naloge, ali on, juče nije radio jer je već nekoliko dana na bolovanju, a njegov zamenik Vladica Đorđević nakon što se javio na telefonski poziv, ipak nije ni saslušao pitanja. Spustio je slušalicu i više se nije javljao.autobusi MANJA

Zanimljivo je da brojni putnici iz jednog od 2 mini-busa koja su u vlasništvu grada, a koji je put Beograda krenuo sa parkinga kod Srednje poljoprivredne škole u Prokuplju, tvrde da je vođa puta bio direktor Gimnazije Dragoslav Minić, međutim, on nije negirao samo to, već tvrdi da uopšte juče i nije bio u autobusu, pa ni u Beogradu.

Ne, ne. Odakle ti te informacije. Kakav Beograd, bio sam na poslu. Ko ti je to rekao, svarno ne znam odakle ti te informacije. Mogu da kažu da ja imam 6 žena i da izmišljaju šta hoće, ali ja nisam bio u Beograd – tvrdi direktor Minić iako fotografija koju imamo pa i izjave ljudi koji su se sa njim vozili tvrde suprotno.

Izvori Južnih vesti kažu da su brojne kancelarije tokom jučerašnjeg dana bile prazne, a direktor najvećeg javnog preduzeća u gradu, Javnog preduzeća JKP „Hammeum“ Predrag Jovićević kaže da je odsustvo u broju radnika u odnosu na dan pre jučerašnjeg, bilo zanemarljivo.

Na osnovu evidencije prisutnosti za 16.01.2019. i 17.01.2019. nije bilo velikog odstupanja u pogledu odsutnosti sa rada. Naime, gotovo istovetan broj zaposlenih je odsustvovao i to po osnovu koriscenja bolovanja, godisnjih odmora ili zaradjenih dana – dostavio nam je Jovićević u pisanom izveštaju odgovor na postavljeno pitanje koliko se manje radnika juče javilo na posao u odnosu na dan pre.

O opštoj mobilizaciji tokom jučerašnjeg dana u Srpskoj naprednoj stranci govori i podatak da je na jednoj od nekoliko dogovorenih lokacija za prikupljanje aktivista bio i sam narodni poslanik SNS Darko Laketić.

SNS MANJA

Prema izvorima koji su upravo iz te stranke, dogovorena "kvota" za grad Prokuplje bila je oko 700 ljudi, a učesnici protesta su osim već ponuđenih svakodnevnih privilegija koje imaju članstvom u SNS, a koje plaćaju građani iz svog džepa, dobili tokom puta sendvič i flašicu vode za koje nismo uspeli da saznamo ko je platio.SENDVICI MANJA

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(11 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display