sreda, 2. januar 2019.  10:27h
Pročitano 1900 puta

Dosadile mu naprednjačke laži! Odbornik SNS iz Blaca napušta odbornički klub

Nezadovoljan kako tvrdi katastrofalnim stanjem u povereništvu Srpske napredne stranke u Blacu, odbornik lokalnog parlamenta Dragan Živković napušta SNS i od narednog zasedanja Skupštine nastupaće kao samostalni odbornik.

Sednica SO Blace Sednica SO Blace arhiva lj.m.

Živković tvrdi da je raskol i urušavanje stranke počelo kada je pre dve godine raspušten Opštinski odbor koji je tada predvodio Zoran Jozić, a centrala je za poverenika postavila narodnog poslanika Darka Laketića koji je po rečima naprednjaka doprineo još većem raskolu i nezadovoljstvu članova.

Ja sam domaćin čovek, poljoprivrednik iz blačkog sela Džepnica. Obrađujem preko 15 hektara zemlje, od politike nikada nisam ništa dobio, živim pošteno od svog rada i znoja. Na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ Dobio sam podršku građana i od 2006. godine sam odbornik – ističe sada već bivši naprednjak Živković.

Podseća da od raspuštanja Opštinskog odbora SNS u Blacu, centrala stranke opstruiše novoizabrano rukovodstvo a interese građana podređuje interesima stranke, te da on ne prepoznaje vrednosti i ideologiju za koju se zalagao i zalaže čitavog života.

Sa politikom koja se sada vodi, niti Srbija niti Blace pobeđuje. Deca nam masovno napuštaju opštinu, a ja ne želim da učestvujem u tome i zato istupam iz Srpske napredne stranke. Blace ne sme da bude servis centrale SNS i pojedinaca, već mora da radi u korist građana, a to sada nije slučaj – dodaje Živković.

Inače, odlukom centrale SNS krajem juna 2017. godine raspušten je Opštinski odbor u Blacu, a za poverenika postavljen poslanik Darko Laketić.

Međutim po tvrdnji članova te stranke, umesto da pomogne ujedinjenju članstva, Laketić je kako kažu uspeo da napravi još veći raskol, a sukob je kulminirao krajem maja 2018. godine kada je predsednik opštine Zoran Jozić sa još 10 odbornika napustio SNS, a kao jedan od razloga su istakli unutarstranački sukob.

Nekoliko dana nakon toga, iako podržan od odborničke većine u Blacu, Jozić je ipak podneo ostavku na mesto predsednika opštine, a novoj odluci i promeni mišljenja predhodila je poseta člana Izvršnog odbora Zorana Milojevića Zelje, koji je volšebno “ubedio” predsednika da se povuče, a odbornike da se vrate u SNS.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display