ponedeljak, 2. jul 2018.  10:28h
Pročitano 1724 puta

Slobodni građani: Vučić će priznati Kosovo i Metohiju

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić koji je dolaskom na vlast uzurpirao i urušio sve institucije i čitav sistem države i stavio u funkciji pojedinaca, u narednom periodu priznaće Kosovo i Metohiju. To je bio uslov i obećanje dato zapadnim silama prilikom preuzimanja vlasti 2012. godine, pa otuda i pritisci da to konačno reši, rekao je između ostalog lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, na tribini i predstavljanja „Manifesta slobode i pravde“ u Prokuplju.

Lider PSG Saša Janković na tribini u Prokuplju Lider PSG Saša Janković na tribini u Prokuplju ljubiša mitić

Janković je u razgovoru sa članovima, simpatizerima Pokreta i građanima, čuo i mišljenje o aktuelnim političkim dešavanjima u Srbiji i kako oni vide i smatraju da Pokret slobodnih građana treba da funkcioniše, a bilo je reči o aktivnostima i mogućem ujedinjenju opozicije.

sasa jankovic 2

On smatra da je izborni zakon prvo i osnovno što se mora promeniti u Srbiji, kako bi se neki naredni izbori održali u fer i demokratskoj atmosferi.

 Mi na izbore moramo imati podjednake uslove kao i Srpska napredna stranka, koja je uzurpirala sve nacionalne medije, državne resurse i sve predupredila svom interesu. Vučić neće mirno otići sa vlasti, ali mi nećmo rušiti i paliti. Ima načina da se to promeni mirno i moramo raditi na tome – istakao je Janković.

On smatra da građani zaslužuju bolje od života sa strahom i ugroženom egzistencijom, te da je Vučić običan lažov i manipulator.

Svi su danas u Srbiji nezadovoljni. Srbija je zemlja sa najmanjom stopom privrednog rasta u regionu, sa najmanjim platama, sa najskupljim gorivom, sa najnižom otkupnom cenom maline, višnje, sa velikim socijalnim razlikama i to je nešto što će samo po sebi urušiti ovaj piramidalni sistem – istakao je Janković.

Kaže da i pored svega urušenog na svim nivoima od strane naprednjaka, u Srbiji i na lokalu ima novih, odgovornih i sposobni ljudi, koji će raditi za interese građana i države a ne za svoje lične interese.

Samo tako, dodaje Janković može se vratiti poverenje građana Srbije, jer moraju znati da će se desiti nešto novo, bolje, a ne povratak na staro. 

Ako prepoznajete takve ljude u Prokuplju, predložite ih na sledećim izborima i da im damo šansu i poverenje – tvrdi lider PSG.

Naglašava i da bi dolaskom Pokreta slobodnih građana na vlast, država i njene službe počele da rade svoj posao i niko ne bi bio zaštićen, bilo da je vlast ili opozicija.skup psg u prokuplju 3

Janković se zalaže za lustraciju nakon smene SNS sa vlasti, jer su mnogi pojedinci svojim radom i mešetarenjem doprineli kršenju ljudskih prava.

Odmah ćemo predložiti da se ispita imovina svih političara i svi će biti procesuirani po zakonu. Međutim, ima i onih koji su zaslužni za urušavanje sustema, ljudske slobode i demokratije a nisu za krivični postupak. Takvi će se naći pred posebnom komisijom za lustraciju. Ako se dokaže da su radili ono što im se stavlja na teret, biće odstranjeni iz javnog života i zabranjeno im obavljanje javnih funkcija – dodaje lidr PSG.

Smatra i da opozicija mora raditi na ujedinjenju, ali ne po svaku cenu jer se ne smeju zaboraviti razlike. Pokret predstavlja građansku, modernu evropsku Srbiju i po njima nije nedopustivo da postoje političke organizacije koju Srbiju posmatraju drugačije, koji je vide desno i na nacionalnim osnovama. Srbija mora biti slobodna, a opozicija mora da nađe put kako će je osloboditi bezočnih laži Aleksandra Vučića i njegovih poslušnika na lokalu. 

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

+2 #1 Bogbdan 02-07-2018 19:11
Lepo.Sasa me je pozitivno iznenadio.Sve receno je na mestu.Mozda ima nade za nas...
Odgovori
+2 #2 Snezana Ilić 03-07-2018 09:42
Ono što smo videli i čuli od Saše a što on uveliko pruža još od predsedničke kampanje više je motivacioni,topao ljudski govor jednog od nas, „čoveka iz komšiluka“, onog koji politiku gradi na srpskim vrlinama. Prošlo je vreme hohštaplera u politici dolazi vreme političara „bez iskustva“- narodskih i za narod. Ovi „iskusni„ kao što smo videli bili su samo iskusni lopovi. Neka sad malo ovih koji ne znaju puno o politici ali su vođeni patriotizmom!
Odgovori
+3 #3 Milica 03-07-2018 10:11
Svaka čast, izuzetna tribina, sa ljudima normalnim, razgovor sa gostima opušten, gosti pristupačni , raspoložni da odgovore na sva pitanja, jednom rečju civilizovano
Odgovori
+2 #4 Nebojša 03-07-2018 10:13
Bravo za PSG za ljude koji su normalni u ovom kolektivnom ludilu od SNS-a
Odgovori
+1 #5 Daca 03-07-2018 10:17
Koja razlika kad prisustvuješ jednom skupu gde je govor i atmosfera na nivou, u odnosu na skupove koje nam prenose režimske televizije a na kojima je govornik Vučičć , koji čim zine laže
Odgovori
+3 #6 Daca 03-07-2018 10:23
Nadam se pašće ova go..., JUNIORSKA EKIPA IZ DEVEDESETIH GODINA, koja nas je uništavala do 2000 a sada se vratila da POTPIŠE KONAČNU PREDAJU JEL NJIHOVE MENTORE SU ZAUSTAVILI , MILOŠEVIĆA I ŠEŠELJA. Ukrali su program DS-a , prave se da su demokrate i zalažu se za EU i NATO a u stvari desničari i nacionalisti ,ono što su i bili, vuk dlaku menja ćud nikad
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display