ponedeljak, 4. jun 2018.  12:29h
Pročitano 3086 puta

"Zelja" blačke naprednjake "ubedio", Jozić podneo ostavku?

Iako je pre samo nekoliko dana skupštinskom većinom potvrdio lojalnost većine odbornika u lokalnom parlamentu i zadržao funkciju predsednika opštine, Zoran Jozić je kako saznajemo tokom dana najavio da će podneti ostavku, ali još uvek je nije podneta u zvaničnoj formi.

Zoran Jozić sada već bivši predsednik opštine Blace Zoran Jozić sada već bivši predsednik opštine Blace foto: arhiva lj.m.

Iznenadnoj ostavci i "tumbanje" na političkoj sceni i u redovima blačke opštine i vladajuće SNS je usledilo tokom vikenda, a nakon što je kako saznajemo u petak član Izvršnog odbora SNS-a Zoran Milojević "Zelja" držao Opštinski odbor na kome je kako se ispostavilo uspeo da "ubedi" odbornike i samog predsednika opštine da podnese ostavku. 

Jozić nije bio dostupan za komentar, a u sms poruci kratko je napisao “saopštenje je prosleđeno medijima, ali formalno još nisam podneo ostavku”. 

Inače, u saopštenju prosleđenom medijima Jozić je naveo da je razlog ostavke trenutna situacija u povereništvu Srpske napredne stranke u Blacu i opštinskoj upravi, gde je kako se tvrdi došlo do vidne destabilizacije i narušenih međuljudskih odnosa, a nezadovoljni pomenutim stanjem deo odbornika iz revolta se ogradio od postupanja povereništva i poverenika Darka Laketića pa je 10 njih formiralo novi odbornički klub "Napred za Blace", koji su nastavili da i dalje  podržava politiku stranke i predsednika Aleksandra Vučića.

Ja kao čovek koji je i ranije vodio Srpsku naprednu stranku postizao sam najbolje rezultate zajedno sa članovima opštinskog odbora što potvrđuje i rezultat sa poslednjih predsedničkih i parlamentarnih izbora – napisao je Jozić u saopštenju.

Dan pre dolaska "Zelje" u Blace, održana je Skupština SO Blace, na kojoj je prisustvovalo 15 od 25 odbornika, a njih 14 je podržalo Jozića da ostane ne čelu prvog čoveka opštine.

Šta se dogodilo nakon toga, u Blacu se nezvanično prepričava, pominju se pretnje i ucene ali niko zvanično to nije želeo da potvrdi, a čak ni policiji nije stigla ni jedna prijava da je neko pokušao da izvrši pritisak, tako da je za sada sve na čaršijskim pričama. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display