petak, 1. jun 2018.  06:52h
Pročitano 2093 puta

Potvrdio podršku, Jozić ostaje predsednik opštine Blace

Od 15 odbornika SO Blace koji su prisustvovali jučerašnjoj redovnoj sednici Skupštine, njih 14 je podržalo aktuelnog predsednika opštine Zorana Jozića, pa će on i nadalje ostati na toj funkciji, dok je dosadašnji predsednika Ivan Burgić smenjen i na njegovom mestu je postavljena Snežana Sekulić iz Tadićeve Socijaldemokratske stranke.

Sednica SO Blace Sednica SO Blace foto: privatna arhiva

Na istoj sednici konstatovan je i prestanak mandata jednom odborniku Srpske napredne stranke koji je nedavno izabran za predsednika mesne zajednice, te je zamenjen sledećim sa liste.

Predsednik Skupštine Miloš Vasiljević kaže da su odbornici na ovoj skupštini pokazali veliki karakter i dokazali da im je interes grada jači od interesa bilo kog pojedinca, interesne grupacije i stranke jer je kako tvrdi da njih predhodnih dana vršen veliki pritisak.

Grupa odbornika koja čini skupštinsku većinu je pokazala veliki karakter i nije podlegla  pritiscima kojima su na svakog pojedinačno vršili pojedinci ili neke „neformalne grupacije“ predvođene lokalnim uličarima – rekao je predsednik Vasiljević.

On ističe da je aktuelna vlast jučerašnjim odlukama jasno stavila do znanja svima da ne želi povratak u 90-te već ide napred i prati politiku demokratije, a pre svega štiti inetrese građana opštine Blace koji su ih na kraju krajeva i birali.BLACE zoran jozic

Nakon podrške koja je potvrđena na današnjoj Skupštini predsednik opštine Zoran Jozić kaže da se za sada centrala SNS nije oglašavala u vezi situacije u Blacu, a da će on narednih dana pokrenuti inicijativu da se ispitaju aktivnosti Povereništva i poverenika stranke i poslanika Darka Laketića, nakon što je juna 2017. godine raspušten Opštinski odbor SNS a on postavljen za poverenika.

Napravljen je veliki jaz u stranci, povereništvo za ovaj period nije uspelo da se organizuje i da sprovede unutar stranačke izbore koje su bili dužni da urade, a odluke koje su donosili su štetile interesima građana Blaca. Ja kao predsednik opštine, ali i većina odbornika nismo mogli da se složimo sa takvim odlukama, epilog svega znate – rekao je Jozić.

Jozić je još jednom naglasio da i on, ali i svi odbornici koji su pre nekoliko dana istupili iz SNS i formirali „Napred za Blace“ i dalje podržavaju politiku predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića.

Inače, bura u redovima naprednjaka počela je toko vikenda kada je poverenik SNS Darko Laketić navodno postavio „ultimatum“ predsedniku opštine Zoranu Joziću da podnese ostavku.

Međutim, umesto ostavke Jozića je nedvosmisleno podržalo 10 odbornika SNS i formira odbornički klub „Napred za Blace“, koji je uz Tadićev SDS sa 3 odbornika uspeo da sačuva većinu u lokalnom parlamentu.

Ojačao podršku za jednog odbornika

Nakon današnje skupštine i zamene jednog odbornika od 5 koliko ih je otalo u SNS, „Napred za Blace“ sada ima 11 odbornika i uz podršku Tadićevog SDS sa 3, vladajuću većinu čine 14 od ukupno 25 odbornika.

I pored prisustva na današnjoj sednici odbornika DSS ova stranka je ostala u opopziciji, zajedno sa preostala  4 odbornika SNS, 5 Demokratske stranke i jedan SPS.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

+14 #1 Dim 01-06-2018 07:24
Au sto ga isp*** najobrazovaniji i najpriznatiji doktor u Toplici.
Odgovori
+10 #2 Mirko 01-06-2018 08:07
Mars iz Blaca, ovde neces proci lopovcino. Da je srece da nikada nisi ni krocio na zemlju Toplickih junaka da nam kaljas obraz I cast koju smo vekovima gradili.
Odgovori
+10 #3 Prokuplje 01-06-2018 08:08
Da nije gvozdeni puk ipak krenuo iz Blaca?
Odgovori
+10 #4 Joca 01-06-2018 09:09
Opa Roso, glej si poso!
Zaigrao se mladjani kosovarcic, zamutio vodu svuda gde je nogom krocio, ali ga ovi sacekase na zicer!
Bravo komsije!
RESPECT!!!
Odgovori
+10 #5 Maca 01-06-2018 09:13
Lopurdo jedna genetska, tvoj obraz je deblji od traktorske gume, moralna nakazo, placipi... jedna, sve ti je bre malo!
Nafatirao si se za ovih sest godina ko svi zuti zajedno za svojih osam!
Odgovori
+12 #6 Jovanka 01-06-2018 09:17
Ljudine su bre to, genijalci, domacini ljudi, odmah se organizovali i razbili skota, jasno mu stavili do znanja da moze da dodje kod njih u goste, ali da odlucuje u njihovo ime, NE!
A, ne kao mi ovde u ovom nasem jadnom Prokuplju...
Odgovori
+9 #7 Billjana 01-06-2018 09:22
Sta li je sledece sto mozemo da ocekujemo od ove maskote poslanicke?
A, Mengele, gusto kod ovih komsija, gusto, JBG! E, pa nije ti to Prokuplje pa da spartas uzduz i popreko, menjas, smenjujes, pretis, ucenjujes i sve to uz blagoslov viseg javnog...njemu si jadnicku usta zapusio, ruke zavezao i sve ti ravno do tvog Kosova, PICI!
Odgovori
+10 #8 GOKA 01-06-2018 09:24
BRAVO BLACANI!
BRAVO LJUBISA, MAJSTORE!
Odgovori
+7 #9 gojko 01-06-2018 15:05
E, prokupcani, sami ste krivi za sve.Dozvolili ste da vas jasu, menjaju, ucenjuju, nemate nikakav stav.Postali ste slepi poslusnici i ne vidite dalje od nosa.Dokle vam je prag tolerancije i dostojanstva?
Odgovori
+2 #10 Srbijanac 03-06-2018 08:37
SIPTARU MARS NA KOSOVO, g*** izdajnicko. Neka ti drzava kupi jos jedan stan u Mitrovicu gde si sa familijom sve pokrao, pa se vrati tamo da kmetujes. Ovde neces proci. Mada si verovatno i tamo isteran ko PAS.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display