ponedeljak, 28. maj 2018.  20:27h
Pročitano 5968 puta

Odbornici u Blacu napustili SNS, formirali grupu „Napred za Blace“

Kako bi se kako tvrde u zajedničkom Saopštenju suprostavili bezumnoj politici koju vodi poverenik SNS-a u Blacu i narodni poslanik Darko Laketić, kao i njegovom nasilnom pokušaja da preuzme stranku i postavi svoje ljude, te da na silu smeni aktuelnog predsednika opštine Zorana Jozića, 10 sada već bivših odbornika naprednjaka napustilo je stranku i formiralo novu odborničku grupu „Napred za Blace“.

Zoran Jozić, predsednik opštine Blace Zoran Jozić, predsednik opštine Blace foto: arhiva lj.m.

Iako ovaj potez pravdaju nezadovoljstvom stanja u Povereništvu blačkih naprednjaka, poremećenim odnosima i velikim razdorom u stranci, saznajemo da je "kap koja je prelila čašu" i ujedinila odbornike u Blacu da podrže predsednika Jozića, iznenadna poseta u kojoj su tokom vikenda Darko Laketić i još jedan visoki funkcionera SNS sa juga Srbije pokušali da ucene Jozića i pritiscima ga nateraju da podnese ostavku sa mesta predsednika opštine.

Iako je doktor, Laketić je došao u Blace sa bolesnom željom da preuzme vlast i u ovoj opštini s obzirom da je svoje ljude već postavio u Prokuplju i Žitorađi. Pokušao je da izvrši pritisak na Jozića i da ga uceni, dajući mu rok da do danas podnese ostavku. Međutim, na sastanku odborničkog kluba, svi smo podržali sadašnjeg predsednika i odllučili da istupimo iz stranke, ali ćemo nastaviti da podržavamo politiku koju vodi predsednik stranke Aleksandar Vučić – kaže jedan od 10 odbornika koji je potpisao Saopštenje.

On dodaje da je centrala stranke obaveštena o dešavanjima i "teroru" koji sprovodi poverenik SNS-a, ali i o medijskim natpisima i informacijama u kojima se nedvosmisleno navodi da Laketić i pored činjenice da duže vreme živi sa porodicom u Beogradu i da tamo ima i stalno radno mesto, redovno naplaćuje putne troškove i navodno korišćenje privatnog automobila jer ima "fiktivno" prijavljeno mesto boravka u Prokuplju.

Pitamo se kako jedan takav čovek može da priča o bilo čemu, a posebno o poštenju. Pored svih privilegija, mesečno uzima pare građana izmišljenim putnim troškovima. Dok se mi na jugu dovijamo i sa dvadesetak, trideset hiljada preživljavamo i školujemo decu, on mesečno inkasira 50 hiljada na ne postojeće troškove. Insistiramo da nadležne službe istraže i sve provere, jer iz onoga što je napisano za ovog čoveka, ima elemenata da je počinio krivično delo – rekao je odbornik.

Opštinski odbor SNS u Blacu je raspušten sredinom 2017. godine i tada je za poverenika postavljen Darko Laketić.poruka

Međutim, do pisanja ovog teksta on nije odgovorio na sms poruku u kojoj se traži pojašnjenje i stav povodom optužbi "odbeglih" odbornika da je tokom vikenda posetio Blace i pokušao da „istrguje“ ali i uceni predsednika opštine da podnese ostavku.

Neuspeli puč, većina i dalje uz Jozića

 

Od 25 odbornika u SO Blace, pored 10 bivših SNS-ovaca predsednika Jozića najverovatnije podržavaju i tri odbornika stranke SDP Borisa Tadića koji su i do sada bili koalicija na vlasti, a navodno su nakon ovog pokušaja nasilne i bahate smene od strane poverenika Laketića, još neki odbornici koji su bili u opoziciji izrazili želju da podrže aktuelnog predsednika, pa ispada da je umesto smene Jozić dodatno učvrstio svoju poziciju.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Komentari  

+7 #31 Pk 29-05-2018 15:32
Samo hrabro blačani,isterajte tu gamad kosovarsku !brzo ce i sam da bezi ,samo dok narod pocne da kidise na njega na ulici.
Odgovori
+7 #32 Misa 29-05-2018 15:34
Kad rekoste da se skuplja novac za njegovu decu na tom standu i gde?
Odgovori
+6 #33 LakiBublica 29-05-2018 18:52
Odoh ja do Bublice na odmor u svoju vikendicu i ne pada mi na pamet da se zameram sa opozicijom,a ko hoce neka se svadja,imam srednju skolu a platu kao direktor.
Odgovori
+2 #34 voja 31-05-2018 13:30
Bravo Blačani! Pa ko će bre vas da ucinjuje! Vi ste pravi Srbi! Ovi Prokupčani ni ne znaju da održe skupštinu kad je prvobitno zakazu... jel ste čuli... odložili je... došao dugački... tako naredio, da odlože! A dali znate kad je?
Odgovori
+3 #35 Slavko 31-05-2018 13:32
Išli smo u Afriku da sadimo papriku :oops: :oops: :oops:
e, a gde da dam pare za porodicu poslanika
grota, da ih prehrani
Odgovori
+4 #36 MilicaM 31-05-2018 13:35
Jezdicu, legendo.
Jel hoces da me zaposlis kod tebe u Blace?
Moj muz nije vecnik i ne moze da me zaposli u Prokuplje u lokalnu administraciju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odgovori
+3 #37 vesna 01-06-2018 15:16
Bravo Joziću, ne daj se organizovanoj grupi za spletke, nameštanje, podmetanje, za uništavanje poštenih a forsiranje fukara, prevaranata. Grupa iz Pk Dugački, pudlica, badža, pa čak ima po neka izdajica iz Blačkog kraja, koja je na radu u PK a po nalogu Dugačkog hoće da vam smrse konce.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi