sreda, 25. april 2018.  10:08h
Pročitano 4507 puta

Paralisan rad gradskih službi! Naprednjaci umesto na radnim mestima, danas na stranačkom skupu u Nišu

Aktivisti prokupačke Srpske napredne stranke zaposleni na neodređeno ili određeno vreme uglavnom u javnim preduzećima i ustanovama u gradu uključujući i radnike opštine i gotovo sve opštinske funkcionere, od jutros nisu na svom radnom mestu jer su u radno vreme otišli na miting podrške Aleksandru Vučiću, koji će danas u Niš po drugi put za manje od godinu dana otvoriti isti pogon fabrike "Leoni".

Vučić na otvaranju fabrike "Biz link" u Prokuplju Vučić na otvaranju fabrike "Biz link" u Prokuplju foto: arhiva lj.m.

Prokupačka „SNS vojska“  je put Niša krenula u koloni privatnim automobilima, ali i u mini busu koji je u vlasništvu opštine a samim tim i svih građana, pa se postavlja pitanje po čijem nalogu i kako se on koristi u privatne, tj. stranačke svrhe i kako saznajemo ovo nije prvi put da se zloupotrebljava vozilo svih građana.

Građani koji su nas obavestili o aktivnostima snsovaca kažu da su mnoge opštinske i gradske službe danas zatvorene za građane, ili da rade sa minimalnim ljudstvom jer su svi krenuli put Niša na partijskom skupu, ne mareći za posao za koji primaju platu iz lokalnog budžeta koji se puni novcem svih građana.

Opsadno stanje i mobilizacija naprednjaka nije samo u Prokuplju, već se kako saznajemo isto dešava i u drugim opštinama Topličkog okruga, ali i u samom Nišu, gde su pojedini funkcioneri SNS i gradske vlasti javno tvrdili da ne vide ništa loše u tome da zaposleni u javnim službama u radno vreme prisustvuju Vučićevoj poseti Nišu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put posle izbijanja “afere aerodrom” dolazi u Niš, nakon što je niška vlast odlučila da pokloni aerodrom u ovom gradu državi, zbog čega su počeli spontani protesti građana koji se protive ovakvoj odluci.

Niška “pobuna” izazvala je snažnu reakciju predsednika Vučića, koji je optužio Nišlije da se odriču sopstvene države, a proteste nazvao “najtupavije na svetu”.

Građani Niša, ali i sve opozicione stranke koje su podržale protest, okupiće se danas od 18 sati na Trgu kralja Milana i nastaviti borbu protiv "otimanja niške vazdušne luke", institucinalno i na ulici.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display