četvrtak, 29. mart 2018.  11:35h
Pročitano 2322 puta

Demokrate obaraju konkurs za direktora Doma zdravlja

Zbog toga što je jedna članica Upravnog bila u isto vreme i član Nadzornog odbora Doma zdravlja u Prokuplju, prokupačke demokrate su danas podnele zahtev Inspekciji rada da proveri svu dokumentaciju i poništi izbor direktor po ranijem predlogu Uparvnog odbora nakon čega je na sednici SO Prokuplje 13. marta izabrana dr Zorica Momčilović.

Sednica SO Prokuplje Sednica SO Prokuplje foto: arhiva Opština Prokuplje

U Zahtevu koji je Opštinski odbora Demokratske stranke podneo inspekciji, kaže se između ostalog da je grubo prekršen zakon i traže da se odluka poništi.

Na samoj sednici naši odbornici su ukazivali na ovu činjenicu, ali odbornička većina koju predvodi Srpska napredna stranka misli da je iznad zakona. Zabrinjavajuće je što ovo nije prvi put, ali je ovoga puta kap koja je prelila čašu. Nećemo im dozvoliti da zloupotrebljavaju i urušavaju institucije zarad svojih ličnih predloga i kombinacija – kažu u Demokratskoj stranci.

Na poslednjoj sednici SO Prokuplje izabrana je nova direktorka Doma zdravlja u Prokuplju i pored činjenice da je opozicija pre glasanja upozorila odbornike da je dr Gordana Grujić istovremeno bila član i Upravnog i Nadzornog odbora prokupačkog Doma zdravlja, što po Statutu te ustanove nezakonito i ipada da je sama sebe kontrolisala u radu.

Ona je razrešena funkcije u Nadzornom odboru tek nakon glasanja i izbora novog direktora.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display