sreda, 7. februar 2018.  20:37h
Pročitano 4046 puta

Na delu partokratija i urušavanje državnog sistema i institucija

Nakon što je bez ikakvih ingerncija i ovlašćenja, najgrublje zloupotrebio svoj položaj i politički uticaj obećavajući otpuštenim radnicima Turističko sportske organizacije u Prokuplju da će im pomoći da se vrate na posao, postupak v.d. direktora Apotke Prokuplje i potpredsednika Srpske napredne stranke Zlatana Miljkovića osudili su pre svih iz Pokreta slobodnih građana. 

Sonja Koprivica, PSG Sonja Koprivica, PSG foto: arhiva lj.m.

Miljković je da podsetimo, kao funkcioner SNS vodio tajne pregovore u kafani u Nišu, kao i u kancelariji v.d. direktora Apoteke i oko dva meseca obmanjivao radnike TSO koji su ranije dobili otkaz, tako što im je obećavao povratak na posao do 15. januara, uz uslov da "ništa ne talasaju i ne šire u javnost“.

Zanemarujući činjenicu da je TSO posebno pravno lice koje ima svoje organe na čelu sa direkorom Bratislavom Lukićem i čije se odluke ma kakve one bile moraju poštovati, Miljković je dao sebi za pravo da isključi direktora iz bilo kakvih pregovora, sa nekim radnicima se sastajao tajno a sa nekim javno, a zbog čega mu je tokom jučerašnjeg dana podneta i krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo prevare, lažnog predstavljanja i obmane.

PROKUPLJEdirektor z latan miljkovic pokayuje novi sajt apoteke

U svakoj iole uređenoj državi, Miljković bi zbog ovako bahatog ponašanja osim zakonske, morao da podnese i političku odgovornost, ali će umesto toga verovatno dobiti unapređenje i novu funkciju jer upućeni u politička dešavanja u Prokuplju ga već vide na funkciji direktora bolnice "dr Aleksa Savić".

U Pokretu slobodnih građana smatraju da je ovo još jedan dokaz nepostojanja pravne države, te da živimo u partokratiji u kojoj stvarnu vlast vrše čelnici vladajuće stranke, kako na nivou republike tako i na lokalu, čime daju sebi za pravo da odlučuju o sudbini svakog pojedinca, institucije i donose odluke mimo sistema.

Rad pravosudnog sistema, tako što na pravosudne funkcije umesto sručnih i nezavisnih lica postavljaju lica koji su članovi ili pristlalice vladajuće koalicije, pa imamo maratonska sudjenja i oslobađajuće presude za teška krivična dela, pribavljanje protivpravne imovinske koristi, zloupotreba službenog položaja. Osim toga, na rukovodećim mestima državnih organa, policije, inspekcije, sistem bezbednosti i dr., kao i javnih službi poput zdravstva, prosvete, komunalnih službi imenuju se lica bez stručnog i moralnog integriteta, koji su samo odani partiji i ličnim interesima, te tako imamo finansijsku propast čitavih grana kao što je primera radi državno apotekarstvo. Za zapošljavanje u državnim i javnim službama, bez obzira na stručnost, sposobnost, kvalifikacije, važno je članstvo u partiji, dok se u isto vreme otpuštaju oni radnici koji nemaju veze u vladajućoj stranci, ne vodeći se pri tome računa na njihov pošten rad i zalaganje na poslu, kao u slučaju čistačica u TSO i otpuštanja koje se sprema, angažovanih radnika preko agencije u EPS-u Prokuplje - kaže se između ostalog u saopštenju PSG, a koje je potpisla poverenik Sonja Koprivica.

Zbog toga kako ističu u Pokretu živimo u državi, u kojoj je samo NAPREDNA sistemska korupcija, organizovani kriminal i opšte siromaštvo a urušene državne institucije, demokratski poredak i Ustavom zagarantovana ljudsaka prava.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display