subota, 26. avgust 2017.  13:48h
Pročitano 4217 puta

Go Go igračice ipak smenile direktora Gimnazije u Prokuplju

Iako ostavku u zvaničnom zahtevu podnosi iz „ličnih i zdravstvenih razloga“, svi upućeni u dešavanja u prokupačkom školstvu slažu se da sada već bivšeg direktora Gimnazije u Prokuplju Vučelje Radenovića ostavku podnosi zbog takozvanih GoGo igračica koje su imale svoj performans na auto skupu koji je održana u dvorištu ove škole pre dvadesetak dana. Automobili u drugom planu, slavu pobrale igračice u donjem vešu

Zgrada prokupačke Gimnazije Zgrada prokupačke Gimnazije foto: arhiva lj.m.

U dokumentu koji smo imali na uvid, a koji je potpisao direktor Radenović, između ostalog se kaže da podnosi neopozivu ostavku i traži od Školskog odbora da ga razreši mesta direktora, što je tokom jučerašnjeg dana i urađeno a na mestu v.d. direktora Gimnazije imenovan je Dragoslav Minić, profesor fizičke kulture u Medicinskoj školi.

Međutim, kako saznajemo ni sam sastanak o smeni i postavljenju v.d. nije protekao glatko a u prilog tome ide i činjenica da je predsednik Školskog odbora Maja Jovanović pre početka sastanka podnela ostavku.

Navodno, po nekom dogovoru ona je trebala da preuzme mesto v.d. Gimnazije, ali šta se u međuvremenu izdešavalo i kako je Minić "ni kriv ni dužan" došao na mesto vršioca dužnosti u najprestižnijoj školi u Prokuplju, za sada ostaje tajna koju će možda razrešiti nadležno Ministarstvo prosvete.

Maja Jovanović nije želela da komentariše ništa u vezi pomenute sednice, osim da je demantovala da je ona bila predsednik Školskog odbora.

Prosto nemam šta da kažem, jer sve što sam imala rekla sam i to stoji u zapisniku sa sednice Školskog odbora. Nemam komentar – rekla je Jovanovićeva u kratkom telefonskom razgovoru.

Povodom ekspresne ostavke samo nekoliko dana pre početka školske godine i postavljenja v.d. Gimnazije, oglasio se  i Pokret slobodnih građana povereništvo u Prokuplju gde traže odgovornost i većnice za prosvetu i sport Maje Ranđelović.psg

U svom sopštenju, između ostalog kažu:

I dok Ministarstvo prosvete obavlja svoj posao po dužnosti, ispitujući ko je odgovoran za urušavanje ugleda škole Gimnazije u Prokuplju i profesora koji u njoj rade, ponovo se nastavlja kršenje Zakona zarad ličnog interesa.

Naime, direktor Vučelja Radenović je dao ostavku 24.08.2017. kako je naveo,  iz ličnih razloga neposredno pred izveštaj prosvetne inspekcije koji se još uvek čeka.

Kako je moguće da bez ikakve pravne procedure i bez saznanja o ispunjenosti uslova za obavljanje ove funkcije bude izglasano  lice za vd od strane Školskog odbora?

Po kom zakonskom osnovu je za vd izabrano lice koje nije radnik te Ustanove bez odobrenja  Ministarstva?

I na kraju, najteže kršenje Zakona: Ako je Maja Jovanović dala ostavku na mesto predsednika, kako je moguće da taj isti Školski odbor u nepotpunom sastavu, odnosno bez predsednika izabere za vd Dragoslava Minića?

Da li je ponovo u pitanju samovolja lokalne vlasti,  Školskog odbora i većnice za prosvetu   koja na prepad i preko noći želi da nađe krivca i opere ljagu  sa sebe bez upoznavanja nadležnog Ministarstva, koje u najmanju ruku treba da bude upoznato sa poslovima njihovih podređenih?

Je li ovo produžetak bahaćenja koji je srozao prosvetu u našem gradu do krajnjih granica?

Pokret slobodnih građana, poverenik za Toplicu, Sonja Koprivica

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(16 glasova)

Komentari  

0 #11 Bot 26-08-2017 22:01
Citat Nastavnik:
Je li moguce da poverenica koja je cini mi se pravnik -verovatno nekog privatnog fakulteta- tako slabo barata zakonom. I u mojoj skoli je postavljen vd iz druge skole. Dovoljno je da gospodja samo procita. U zakonu sve pise. Ja ovde ne vidim problem. Spinujete nesto SNS-u. Ko zna kakve nam stvari prolaze neprimeceno.

Bas postavljen VD i to u tvojoj skoli? BOT!BOT!
Odgovori
0 #12 Roditelj 27-08-2017 04:08
Citat xxyy:
"po nekom dogovoru" ??? kako mozete tako napisati? Nju je predlozilo Nastavnicko vece Gimnazije !!! to nije tek tako "neki dogovor" !! Ocigledno da su neki clanovi odbora stitili svoje privatne interese a ne ono zbog cega su tu izabrani,da stite interese svoje dece i skole koju pohadjaju!

Upravo ti roditelji su nezadovoljni radom predsednice skolskog odbora Maje Jovanovic! Mnogo toga se usvajalo na precac, cak i Pravilnik o nagradjivanju nam je procitan iz ruku te iste predsednice SO a da nam nije dala da razmislimo o njemu!!!Mi ne znamo da citamo?Zar se tako radi, i postuju roditelji i deca koja idu u tu skolu?
Odgovori
0 #13 Neko Sa strane 27-08-2017 04:14
A mozda je Gaga dobio, jer roditelji nisu hteli Maju J? Mozda, da je bio drugi kandidat...mnogi su bili nezadovoljni njenim radom jer se na brzinu sve donosilo kako je njoj odgovaralo bez postovanja zakonske procedure.Bar se tako prica po gradu. Sad joj se to obilo o glavu...
Odgovori
+2 #14 Nasamareni 27-08-2017 04:23
Lepo su se svi ovde ucarili.Vucelja ce da ode u penziju, dobice otpremninu, i zaposlice svog sina na Gagino mesto.Ili ce vecnica da na njega stavi Sasu.I svi dobri.A sada ce mozda i Gimnazija da se obnovi, kad Maja Randjelovic ima Gagu i rodjaka da podeli parice za renoviranje...pa mozda i ovim kukavcima da novu fasadu...Tuuuugoooo!
Odgovori
0 #15 Majka 27-08-2017 04:28
Zasto neko drugi nije predlozen od profesora Gimnazije koji nije imao nikakve veze sa skolskim odborom? Glupo sve jedni isti...pa se roditeljima smucilo.Misle da ce im sa nekim sa strane biti bolje.
Odgovori
0 #16 Nenad 27-08-2017 09:22
Sve na stranu, i Zakon, i urolog, i roditelji, i profesori, ALI, kako bre Gaga, aman ljudi moji?
Decko je dobar, nasmejan, veseo, ali nije za direktora, i to ni manje ni vise nego Gimnazije!
Medjutim, iz bunkerske puskarnice se rafalno pucalo, MORA I TACKA,
nazalost kao i sve u zadnjih 5,6 godina...a, do kada ce, samo Bog zna.
Odgovori
0 #17 Dogovor 30-08-2017 13:17
Sve je SNS dogovorio sa Gagom jos odavnoooooo!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00