nedelja, 23. avgust 2015.  09:15h
Pročitano 1151 puta

Dragan Borisavljević dobitnik jubilarne nagrade “Drainac”

Povodom 50 godina manifestacije “Drainčevi kniževni susreti”, pestižna jubilarna nagrada “Drainac” dodeljena je prokupačkom pesniku i novinaru Draganu Borisavljeviću.

Dobitnik jubilarne nagrade "Drainac", Dragan Borisavljević Dobitnik jubilarne nagrade "Drainac", Dragan Borisavljević lj. m.

Obrazlažući donetu odluku predsednika Saveta “Drainčevih književnih susreta” Radoslav Mihajlović je podestio da je Borisavljević jedan od utemeljivača manifestacije “Drainčevih pesničkih susreta” i da je svojim zalaganjem za afirmaciju topličke kulture i svojim pesničkim dostignućem zaslužio dodeljeno priznanje.

Borisavljević je dao svoj nemerljiv doprinos da kroz 50 godina trajanja ova manifestacija postane najznačajnija književna manifestacija u Toplici, po kojoj prepoznaju Toplički okrug u Srbiji. On je dostojan nosilac ove nagrade i zaslužio je da bude u krugu “Drainčevih pesnika” – objasnio je Mihajlović.

Inače, Dragan Borisavljević je autor brojnih naslova, a njegova poslednja knjiga pesama “Avram” proglašena je za najbolju knjigu pesama za prošlu godinu u Toplici. Manifestacija “Drainčevi književni susreti” počinje u utorak 25. avgusta, kada će biti i uručena jubilarna nagrada “Drainac” Draganu  Borisavljeviću, ali i ovogodišnjem dobitniku nagrade “Drainac” za  poeziju, Živoradu Nedeljkoviću.

Za ovogodišnje Drainčeve književnih susreta” planirane su tri promocije knjiga, “Bandit ili pesnik” izbor iz pesama Radeta Drainca koji je uradio Dragan Ognjanović, zatim promocija antologije topličke poezije “Duše topličkih pesnika” po izboru Ratomira Timotijevića Tima i promocija knjige Ivana Ivanovića “Odbrana Drainca”.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display