utorak, 14. jul 2015.  16:34h
Pročitano 882 puta

Međunarodna smotra folklora u Prokuplju

U organizaciji KUD „Toplica“, u Prokuplju održan je Prvi međunarodni festival folklora. Manifestacija je započela defileom  svih učesnika  kroz centar grada, a nastavljena na bini, gde su članovi na desetine kulturno umetnickih društva iz Srbije i regiona prikazali svu lepotu muzike i igre svog kraja.

Defile ucesnika Defile ucesnika lj.mitic

Prema rečima predsednika KUD „Toplica“ Zorana Petrovića, cilj organizovanja ove velike manifestacije jeste predstavljanje Prokuplja, ali i kulturnog i tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srbije.

Gosti su oduševljeni gostoprimstvom. Nadamo se i trudićemo se da svojim radom pokažemo da ovaj festival treba da živi i postane tradicionalan, jer Prokuplje zaslužuje da ima ovakvu jednu manifestaciju – rekao je Petrović.

On ističe da pored ansamba domaćina KUD Toplica, na festivalu su učešce uzeli i ansambli „Jovan Dučić“ iz Trebinja, Tancov ansambla „Tranijce“ iz Slivena u Bugarskoj, KUD „Srma“ iz Kumanova u Makedoniji, „Velikog kola“ iz Novog Sada, KUD „Rade Drainac“ iz Blaca KUD „Svetislav Mirkovic Nenad“ iz Male Plane i dr.

Autor:  Lj.M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display