ponedeljak, 16. april 2018.  16:10h
Pročitano 1633 puta

Sutra promocija knjige “Od premudrih čula”, autorke Snežane Milojević

Najnovija knjiga autorke Snežane Milojević "Od premudrih čula" koja se satoji od naučnih radova gde se obrađuju određene teme kroz pisani izraz srpskog srednjeg veka - prevashodno kroz žitija, biće predstavljena Prokupčanima sutra od 19 sati u Galeriji Boža Ilić.

Novo izdanje Snežane Milojević Novo izdanje Snežane Milojević

Snežana Milojević je po zanimanju profesor srpskog jezika i do sada je književnoj javnosti poznata po pisanju kratkih priča, putopisa i eseja, a u novom izdanju čiji je izdavač Međunarodni centar za pravoslavne studije iz Niša, predstavlja se kao poznavalac stare srpske književnosti.

Tekstovi iz kojih je sastavljena knjiga prvobitno su objavljeni u načnim časopisima ili zbornicima sa međunarodnih naučnih koferencija.

Naša najstarija književna prošlost još uvek nam je daleka i pomalo nerazumljiva, najviše zbog toga što se nauka malo bavila smislom i porukom srednjovekovnog književnog teksta. Zato je svaka nova knjiga, pogotovu ona koja je na ovom tragu, veoma dragocena. Knjiga Snežane Milojević pripada tim delima – rekao je urednik knjige i jedan od troje recenzenata, profesor Stare srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu Dragiša Bojović.

Pored profesora Bojovića, tokom promocije, o knjizi će govoriti i direktor Biblioteke "Rade Drainac" Dragan Ognjanović, dok će u program učestvovati i Crkveni hor  "Sveti Prokopije", sa dirigentom Ivanom Stojanovićem.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display