četvrtak, 14. decembar 2017.  11:29h
Pročitano 1814 puta

Još jedan čas engleskog jezika iz Tatkove škole viđen širom sveta

Kombinovani čas engleskog jezika koji su pratili učenici petog i sedmog razreda Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ u Prokuplju, mogli su da vide i svi korisnici kineske aplikacije "Freebao University" koju koristi preko pet miliona ljudi, najviše u Kini.

Čas engleskog jezika u Tatkovoj školi Čas engleskog jezika u Tatkovoj školi ljubiša mitić

Čas na temu Božić i Nova godina, još jedan je u nizu uspešnih pokušaja uvođenja inovativne nastave engleskog jezika nastavnice Svetlane Maksimović, a sve u cilju da učenici što kvalitetnije i zanimljivije pratili predavanja.ucenici petog i sedmog rayreda

Učenici su mogli da saznaju puno o proslavi Božića i Nove godine u svetu, ali i kažu nešto o ovim praznicima u svojoj zemlji, te da uoče razliku između starog i novog kalendara, različitim datumima obeležavanja novogodišnje noći i td.

Ovo je još jedan pokušaj da uvedem nešto novo, zanimljivije i dostupnije deci u nastavnom procesu, sto je posebno karakterisrično i značajno za učenje stranih jezika kod učenika svih uzrasta i znanja. Kombinovanjem dva razreda htela sam da pokažem da se ponekad nastava stranog jezika može izvoditi istovremeno sa učenicima različitog uzrasta i na različitom nivou znanja – tvrdi nastavnica Maksimović.

Inače, pored novina i rada u aplikaciji gde su učenici naučili da se jezik moze učiti i na trenutno najmoderniji i najtraženiji način u svetu, učenici su se takođe zabavili pevajući poznate Božićne i novogodišnje pesme.cas engleskog jezika

Dr Svetlana Maksimović se naročito zanima za moderne tehnologije u učenju, a takođe i za uvođenje robota u nastavi engleskog jezika, sa čime se susrela na stručnom usavršavanju u Japanu, gde je kao stipendista boravila na Univerzitetu u Narutu,u periodu od 2009. do 2011. godine. 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display