utorak, 28. novembar 2017.  15:06h
Pročitano 1862 puta

Čas engleskog jezika putem mobilne aplikacije pratili Kinezi

Preko mobilne kineske aplikacije Freebao Univerziteta koja ima preko million registrovanih korisnika, u direktnom prenosu svi zainteresovani u Kini  mogli su da prate čas engleskog jezika koji je u prokupačkoj Osnovnoj školi “Nikodije Stojanović Tatko” držala svojim đacima nastavnik Svetlana Maksimović.

Čas engleskog jezika u OŠ "Nikodije Stojanović Tatko" u Prokuplju Čas engleskog jezika u OŠ "Nikodije Stojanović Tatko" u Prokuplju ljubiša mitić

Radi se o inovativnom, interaktivnom času na kom je nastavnik putem video prenosa na mobilnom telefonu, uživo održala čas na temu “putovanja i hrana”, dok su učenici sve vreme bili uključeni u izvođenje nastave.

Ono što je važno i što nastavnica Maksimović ističe je da su prenos pratili samo sertifikovani korisnici ove aplikacije koja se koristi isključivo u svrhu učenja jezika.

nastavnik svetlana maksimovic 1

Radi se o frontalnom obliku predavanja gde se tokom čas direktno uključujem u kinesku aplikaciju. Direktan prenos u Kini prati na stotine hiljada ljudi, a kasnije ima mnogo više pregleda – kaže nastavnica Maksimović.

Ona naglašava da je učenja engleskog jezika u Kini u ekspanziji a današnja prezentacija putem mobilnog telefona je nešto sasvim drugačije.

Čas je prilagođen nivou znanja naših đaka, ali u Kini nije bilo ograničenja i mogli su da prate svi ljudi nezavisno od nivoa poznavanja jezika a koji poseduju pomenutu aplikaciju. Tema časa je “putovanje i hrana u svetu” i učenici su imali priliku da se direktno uključe i uspostave kontakt sa Kinezima i razmenjuju iskustva – dodaje Maksimovićeva.

Uz konstataciju da je ovakav vid prenosa putem mobilnih telefona verovatno jedinstven u Srbiji, podseća da je ovo samo jedan od načina inovativne nastave koje pokušava da uvede na času tokom predavanja.

cas engleskog 1

Trudim se da đake zainteresujem, da na drugačiji i zanimljiviji način i što kvalitetnije prate nastavu. Do sada sam već koristila robota za predavanja i učenje jezika a već pišem projekat koji ću proslediti Ministarstvu prosvete o uvođenju robota u školama na času engleskog jezika – ističe nastavnik Svetlana Maksimović. 

Inače Maksimovićeva je doktorirala engleski jezik prošle godine na novosadskom fakultetu, a od 2009. do 2011. godine je bila stipendista Vlade Japana gde je u nekoliko navrata i boravila tokom svog stručnog usavršavanja.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display