sreda, 27. septembar 2017.  16:25h
Pročitano 939 puta

Nakon škole engleskog, nemačkog, norveškog... U Prokuplju se otvara škola srpskog jezika

Suočavajući se svakodnevno u radu kao profesor srpskog jezika sa greškama koje učenici prave u govoru, pisanju i čitanju, Dragana Petrović, profesor srpskog jezika, odlučila je da se osim na poslu i dodatno posveti očuvanju našeg jezika, da neguje kulturu govora kod dece kao i pravilno i lepo pisanje.

Odlučila je da pokrene radionice srpskog jezika, odnosno školu srpskog jezika, jer jedino ona ne postoji u Prokuplju.

Mnogi od nas su gotovo svakodnevno u dilemi kako se pravilno kaže ili piše neka reč, određeni skup reči, a možda i cela rečenica. Pomoć uglavnom tražimo na internetu, koji nije baš uvek pouzdan savetnik. Zato je najsigurnije da svoje dileme rešavate sa ljudima koji se bave jezikom, koji su u toku sa svim promenama u pravopisu ako ih ima, jer su po zanimanju profesori jezika – pojašnjava Dragana Petrović razloge otvaranja škole srpskog jezika.

Inače, planirano je da časovima budu obuhvaćeni učenici od četvrtog do osmog razreda, časovi će trajati sat vremena jednom nedeljno, a grupe će biti formirane prema uzrastu.

gaga

Dragana ističe i da će na časovima biti zastupljene oblasti iz gramatike, pravopisa, književnosti, stilistike, leksike, mogu se prijaviti i stariji koji smatraju da treba da obnove znanje iz gramatike i pravopisa.

Škola kreće sa radom od 1.oktobra, bliže informacije se mogu dobiti preko Fb stranice "Petica", ili na telefon 062 / 88 25 064.

 

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

+1 #1 Marko 28-09-2017 15:18
Bravo za skolicu! To je sada neka moda u Cickovoj skoli da se sekcije naplacuju van skole? Nastavnica Milka tako drzi casove glume umesto da drzi Dramsku sekciju u skoli. Deca kazu da se placa oko 2000 dinara?! U skoli bi bilo besplarno, pa vi zakljucite sami...kolika je to ljubav prema jeziku...Ko ide na glumu kod nastavnice Milke ima 5 iz srpskog. A Dragana se sada ugledala na koleginicu.
Odgovori
+1 #2 Revizor 28-09-2017 15:20
Jaoj, kakva moda: ako hocete 5 izvolite na privatne casove kod iste nastavnice! To isto radi i nastavnica Milka! Dokle, bre , vise! Samo otimate od te dece novac na sve moguce nacine!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display