četvrtak, 31. avgust 2017.  14:47h
Pročitano 843 puta

Izložba o ljudima i događajima koji su menjali istoriju

Izložba sa tridesetak orginalnih minijatura, reljefa i skulptura poznatih i priznatih majstora umetnosti poput Jovanovića, Ubavkića, Roksandića, Rosandića, Meštrovića, otvorena je u prokupačkoj Galeriji “Boža Ilić” i trajaće do tridesetog septembra.

Otvaranje izložbe u Galeriji Boža Ilić Otvaranje izložbe u Galeriji Boža Ilić

Autor izložbe „Skulptura u službi istorije“ je muzejski savetnik Narodnog muzeja iz Beograda Vera Grujić i prema njenim rečima Prokupčani će u narednih mesec dana moći da vide skulpture događaja i ličnosti koje su menjale tok naše istorije tokom poslednjih decenija 19. i prvih 20. veka.

Otvarajući izložbu direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Bešković je istakla da posetioci imaju prilike da vidi neke od prvih radova naših školovanih vajara koji su dostupni široj javnosti.

Izložena ostvarenja - skulpture i reljefi nastajala su u decenijama sticanja samostalnosti i državnog utemeljenja. Pred vama su ličnosti koje su obeležile našu istoriju, a to su i istorijske teme koje su nas hrabrile i bodrile. Ova izložba jeste zapravo svojevrsna vizuelna artikulacija istorije - rekla je  direktorka Borić Brešković.

U prokupačkom Muzeju u čijem sastavu je i Galerija “Boža Ilić” naglašavaju da se radi o jednoj od najvrednijih i najznačajnijih izložbi koja je organizovana u Prokuplju.

2

Ističu da će u cilju popularizacije i želje da što više ljudi poseti izložbu, organizovati grupne posete osnovnih i srednjih škola.

Izložba je besplatna za sve posetioce i može da se pogleda svakog radnog dana od 08 do 20 časova.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi

  • 1
  • 2
8
21. septembar
0din.
6
21. septembar
00din.
11
19. septembar
0din.
13
16. septembar
00din.
8
12. septembar
0din.
19
12. septembar
0din.