utorak, 1. avgust 2017.  14:41h
Pročitano 500 puta

Biblioteka bogatija za 700 knjiga

Enciklopedije, rečnici, istorijske knjige, samo su neke od najnovijih izdanja od ukupno 700 knjiga koje će obogatiti knjižni fond Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u Prokuplju i koje će već od sutra biti dostupne čitaocima.

Izložene knjige u Narodnoj biblioteci u Prokuplju Izložene knjige u Narodnoj biblioteci u Prokuplju Opština Prokuplje

Radi se o knjigama domaćih i stranih pisaca, od kojih veći broj čine kapitalna izdanja, a donaciju je obezbedilo nadležno Ministarstvo kulture i informisanja.

Knjižni fond Biblioteke sada je bogatiji i raznovrsniji, što znači da su među novim knjigama zastupljeni svi književni žanrovi – rekao je direktor Narodne biblioteke  Dragan Ognjanović.

On ističe da je u toku ove godine pored već pomenutih, zahvaljujući Narodnoj biblioteci Srbije i mnogim  darodavcima, prokupačka biblioteka je bogatija za ukupno 1500 knjiga.

Ognjanović je istakao da čitaoci sada mogu da pozajme knjige poput edicije o znamenitim ličnostima srpske istorije „ Deca čitaju srpsku istoriju“,  „Male knjige o velikim ljudima“, knjiga o velikanima svetske istorije, kao i veliki izbor stručnih knjiga, biografije, antologije, naučne fantastike, stripove.

Biblioteka „Rade Drainac“ u Prokuplju poseduje knjižni fond od oko 80 000 knjiga.  

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00