ponedeljak, 15. maj 2017.  15:08h
Pročitano 1349 puta

Učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković” prvi u generalnom plasmanu muzičkih škola

Na Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Zrenjaninu, učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Prokuplju, u veoma jakoj konkurenciji, osvojili su u generalnom plasmanu prvu nagradu sa ukupno 92,67 poena.

Učnici muzičke škole Učnici muzičke škole dragi stojković

Predstavnici škole koji su postigli jedan od najznačajnijih uspeha u dosadašnjem radu ove ustanove su Jana Vukašin, Anđela Zdravković, Damir Sušica i Petar Pavlović.2

Jana je osvojila prvu nagradu sa 95, 85 poena. Ona je učenica četvrtog razreda, odsek gitara u klasi nastavnika Slavka Sremčevića, Anđela pohađa drugi razred, odsek solo pevanja u klasi nastavnika Nemanje Pejčića, a na ovom takmičenju je osvojila prvu nagradu i 92, 14 poena. Sušica je učenik šestog razreda, odsek violina u klasi nastavnika Vuka Drobnjaka i osvojio je drugu nagradu i 82, 71 poen, dok je Petar briljirao sa 100 poena. On je učenik petog razreda, odsek klavir u klasi nastavnika Danijela Dojčinovića – sa ponosom je istakao direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Prokuplju Vlada Drobnjak.

On se posebno osvrnuo na nastup Petra Pavlovića koji je od tamošnjeg sedmočlanog žirija i dobio najveći broj poena. 

I po završetku nastupa, publika, koja je bila vidno oduševljena, dugim aplauzom je pozvala našeg Petra da se vrati na scenu i ponovo joj se pokloni – dodaje Drobnjak.damir sušica festival 2017 

Inače učenici ove škole se mogu pohvaliti i uspehom na 14. Međunarodnom takmičenju mladih harmonikaša „Zvezdane staze“ u Kragujevcu, gde je Oliver Stojiljković, u klasi nastavnika Ljubomira Vukićevića osvojio drugu nagradu i 87 poena. 

Takmičenje u Kragujevcu je svetski priznato takmičenje za harmoniku i pored učesnika iz Srbije, takmičari su bili i harmonikaši iz Austrije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display