petak, 6. novembar 2015.  01:40h
Pročitano 7213 puta

Haos u Prokuplju: Napadnuti policajci, nasilnici privedeni

U policijskoj akciji hapšenja osumnjičenog za trgovinu narkoticima sinoć u večernjim satima u Prokuplju, došlo je najpre do verbalnog a zatim i fizičkog sukoba grupe mladića od ranije poznatih policiji sa inspektorima policije za suzbijanje narkotika koji su bili na zadatku.

foto: ilustracija foto: ilustracija

Kako nezvanično saznajemo, jedan od policajaca je zadobio lakše telesne povrede koje je konstatovao dežurni lekar Odeljenja urgentne medicine Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Policija je nakon incidenta privela i odredila policijsko zadržavanje do 48 sati za I. A. (21), D. U. (20) i J. Đ. (20) svi iz Prokuplja.

Prema tvrdnji očevidaca, do incidenta je došlo kada su policijski inspektori u civilu pokušali da privedu I. A. u neposrednoj blizini kafića koji se nalazi pored Srednje medicinske škole i Gimnazije u centru grada.

Navodno je kod osumnjičenog pronađena izvesna količina tableta za koje se sumnja da je opojna droga.

Međutim, prilikom intervencije inspektora, iz kafića su izašli izvesni D. U. i J. Đ. koji su najpre verbalno a zatim i fizički napali inspektore.

Prilikom izlaska iz kafića počeli su da psuju i dobacuju pogrdne reči policijskim službenicima koji su radili svoj posao. Nakon što su se približili, nastavili su da vređaju inspektore i u jednom trenutku je D. U. udario jednog od njih u predelu glave. Usledila je intervencija policije i lica su savladana i uhapšena – kaže očevidac i slučajni prolaznik koji se zatekao na mesto incidenta.

On kaže da osumnjičeni za posedovanje narkotika nije pružao otpor prilikom hapšenja, ali su incident izazvali verovatno njegovi poznanici koji su sve to posmatrali iz kafića.

Saznajemo da je uhapšenima određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim organima na salušanje.

Radi se o mladićima koji su od ranije poznati policiji i prema nezvaničnim informacijama o višestrukim povratnicima u vršenju raznih krivičnih dela, od tuča do trgovine narkoticima.

Zanimljivo je da se oko petnaestak članova porodice uhapšenih mladića okupilo tokom večeri ispred kapije Okružnog zatvora u Prokuplju, pružajući im verbalnu podršku.

Prilikom prolaska privedenih kroz zatvorsku kapiju, iz gomile su se mogle čuti opaske „brzo ćete izaći“, "izdržite“, „nemojte da brinete“ i dr.

Inače, ovo je drugi napad na policijske službnike u Prokuplju za samo nekoliko dana.

Tokom prošle nedelje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su B.M. (53) i A.M. (32) iz Prokuplja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira.

Uhapšeni zbog napada na policajce

Sumnja se da su B. M. i A. M. narušavali javni red i mir u jednom ugostiteljskom objektu u Prokuplju a zatim vršili ometanje službenih lica prilikom intervencije.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju.

Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display