utorak, 28. jul 2015.  14:33h
Pročitano 1321 puta

Bačena bomba u dvorištu kuće u Prokuplju

Prokupačka policija intenzivno traga za za sada još uvek nepoznatim počiniocem, koji je u ranim jutarnjim satima (ponedeljak na utorak) bacio bombu kašikaru u dvorištu porodične kuće N. J. iz Prokuplja.

ilustracija ilustracija

Iako u policiji još uvek ništa zvanično nisu hteli da kažu, potvrdili su da je policija intervenisala po prijavi u 03 i 25 minuta a da na sreću povređenih lica u ovom incidentu nije bilo.

U ovom trnutku jedino možemo da potvrdimo da je policija intervenisala po prijavi da je u dvorištu jedne porodične kuće bačena eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba. Na sreću, povređenih nije bilo a pričinjena je materijalna šteta na objektu, odnosno kući. Policija je obavila uviđaj i obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo – rekla je portparol prokupačke policije Tamara Kocić.

Kako saznajemo podignuta je optužnica protiv NN lica za krivično delo “izazivanja opšte opasnosti”. U prokupačkom Osnovnom tužilaštvu kažu da je izvršen uviđaj i da je u toku postupak otkrivanja počinioca.

Prema nezvaničnim informacijama, poslednjem u nizu incidenata je predhodila tuča od pre dva dana koja se dogodila u ulici Ratka Pavlovića u Prokuplju, kada su se sukobile dve grupe mladića. U tuči je bilo nekoliko lakše povređenih osoba, a vinovnici tuče su koristili  “bokseve” i “palice” i svi su od ranije poznati policiji.

Tokom dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su  D. U. (19), J. Đ. (19), N. J. (21) i N. J. (20) iz Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje.

Sumnja se da su uhapšeni pre dva dana, oko 03,00 časa u ulici Ratka Pavlovića u Prokuplju učestvovali u međusobnoj tuči i oni će uz krivičnu prijavu, biće sprovedeni osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju.

 

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display