petak, 18. januar 2019.  16:13h
Pročitano 1051 puta

Drugi put za 15 dana obijene prostorije DSS u Prokuplju

U noći između četvrtka i petka obijene su prostorije Demokratske stranke Srbije u Prokuplju, polomljeno je staklo na ulaznim vratima zgrade i oštećena jedna od vrata u hodniku, ali veće štete nije bilo. Na zgradu koja se nalazi u samom centru grada ovo nije prvi napad, tvrde u DSS-u, ali jeste prvi koji su prijavili policiji.

Polomljeno staklo zgrade u kojoj je smeštena DSS Polomljeno staklo zgrade u kojoj je smeštena DSS foto: privatna arhiva

Nakon prijave, policija je obavila uviđaj, ali za sada nema indicija ko je počinilac, niti zašto su se na meti našle baš prostorije ove stranke.

Predsednik Opštinskog odbora DSS u Prokuplju, Bojan Kocić kaže da je pričinjena materijalna šteta od oko 50.000 dinara, ali do samih prostorija napadač nije ni stigao.

Postoje dupla vrata, jedna su obijena ali ova druga nisu. Ipak, pričinjena nam je znatna materijalna šteta, a podsećam da se ovo dešava već drugi put za samo 15 dana. Smatram da sve ovo ima i političku pozadinu, ali ne mogu ništa da tvrdim dok policija koja je obavila uviđaj ne pronađe počinioca - kaže Kocić.

Da je reč o politički motivisanim napadima na prostorije opozicione DSS u Prokuplju, nedvosmisleni su u nedavno formiranoj prokupačkoj GG "Svi za Prokuplje", Narodnoj stranci Vuka Jeremića i Demokratskoj stranci. 

obijanje vrata dss 1

U zajedničkom sopštenju od policije traže da hitno reaguje i pronađe počinioce, ali i njihove nalogodavce.

Ovo je još jedna u nizu pretnji političkim neistomišljenicima i tražimo da se u najkraćem roku otkriju akteri ovog incidenta - kažu u saopštenju.

Ističu da ovo nije prvi put da se nanosi šteta i napadaju politički lideri i ljudi koji ne misle kao vladajuća većina, uz podsećanje da je pre dvadesetak dana napadnut lider Nezavisnog sindikata Turističko sportske organizacije u Prokuplju Vanja Stojanović i to u istom danu kada je podneo 2 krivične prijave protiv direktora.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display