ponedeljak, 17. septembar 2018.  14:38h
Pročitano 1086 puta

Bračni par uhapšen zbog zelenašenja

Zbog sumnje da je pozajmljivao novac uz ugovaranje nesrazmerne kamate ljudima koji primaju socijalnu pomoć, a kao garanciju uzimao blanko potpisane naloge za isplatu iz pošte, prokupačka policija je podnela krivične prijave protiv 43-godišnjeg muškarca, kao i protiv njegove 37-godišnje supruge, inače radnice Pošte.

Kako navode u policiji, osumnjičeni za krivično delo zelenaštvo su izvesni Z. K. i M. K.

Postoji sumnja da je Z.K. kao „žrtve“ uglavnom birao određene socijalne grupe sa garantovanim primanjem u vidu dečjeg dodatka, materijalne pomoći i slično, davao novac na pozajmicu uz ugovaranje nesrazmerne kamate. Prilikom davanja pozajmica, kao garanciju zahtevao je od oštećenih da mu predaju na uvid neko od rešenja za određena primanja, a kao garanciju zahtevao da mu potpišu blanko naloge za isplatu iz pošte, kao i da mu predaju svoju ličnu kartu – kažu u policijskom saopštenju.

Dodaju iz policije i da je prilikom uplate na račun oštećenih, osumnjičeni Z. K. uz pomoć potpisanih naloga i lične karte neke od tih osoba, a preko svoje supruge M. K. koja je šalterski radnik Pošte u Prokuplju, podizao novac sa računa tih osoba i zadržavao za sebe kao ratu za pozajmljeni novac.

Osumnjičenima Z.K. i M. K. je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu na saslušanje.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi