ponedeljak, 16. april 2018.  16:10h
Pročitano 2130 puta

Odbornik SRS Zvezdan Ristić pravosnažnom presudom osuđen za vređanje LGBT aktivste

Zbog toga što je izvršio diskriminaciju LGBT aktiviste Stefana Radovića iz Kuršumlije na osnovu seksualne orijentacije jer je na sednici SO Kušumlija u decembru 2016. godine za skupštinskom govornicom za homoseksualizam rekao da je bolest, Apelacioni sud u Nišu doneo je pravosnažnu presudu kojom je predsednik opštinskog odobra Srpske radikalne stranke (SRS) i odbornik u Skupšini opštine Kuršumlija Zvezdan Ristić osuđen da na ime sudskih troškova plati 36. 000 dinara kao i da o svom trošku presudu objavi u službenom glasniku SO Kuršumlija.

Stefan Radović Stefan Radović foto: arhiva lj.m.

Time je Apelacioni sud u Nišu potvrdio presudu Višeg suda u Prokuplju  i doneo identičnu presudu kojom se utvrđuje diskriminatorsko ponašanje političara Ristića.

Stefan Radović kaže da odluka Apelacionog suda u značajnoj meri vraća poverenje LGBT osoba i drugih građana u sudski sistem, ali i pokazuje da niko u zemlji gde je premijerka pripadnica LGBT populacije ne sme da vređa za skupštinskom govornicom LGBT populaciju.

Ova istorijska presuda veliki je podstrek svima koji su na bilo način diskriminisani ili trpe neki vid nasilja da isto prijavljuju nadležnim institucijama – prokomentarisao je Radović konačnu presudu Apelacionog suda.

Inače, Ristić je tokom suđenja govorio da nije prekršio zakon te da nije imao nameru da vrši bilo kakvu diskriminaciju nad LGBT populacijom, "a posebno ne prema svom sugrađaninu Stefanu Radoviću".

On podseća da je za skupštinskom govornicom uputio odborničko pitanje i tražio odgovor po kom osnovu se Radoviću odobrava sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Kuršumliji, ko to odobrava i od čega je bolestan.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Komentari  

0 #1 Gordan 16-04-2018 19:25
Niko nema prava da pita doktora od cega vi bolujete. Pre nego sto je postavio pitanje doticni poslanik je trebao ovo vec da zna. Naravno da ima imalo znanja. Kud bi nam kraj bio da svako odgovara za svoju glupost.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display