ponedeljak, 26. februar 2018.  11:39h
Pročitano 6057 puta

Novi detalji: Predmet funkcionerke SNS u nadležnosti Posebnog odeljenja tužilaštva u Nišu

Jedan od predmeta kojim će se baviti Posebno odeljenje za krivična dela sa koruptivnim elementima koje će početi sa radom od 01. marta u Nišu, biće i predmet u kome je osumnjičena funkcionerka SNS u Prokuplju i većnica za kulturu Milica Erić.

Milica Erić, član Opštinskog veća opštine Prokuplje Milica Erić, član Opštinskog veća opštine Prokuplje foto: arhiva Opština Prokuplje

Za nju se sumnja da je zloupotrebila službeni položaj tako što je od septembra 2012.  do maja 2014. godine kao zamenik predsednika opštine primala i platu i penziju bez ikakvog umanjenja.

Kako saznajemo njen predmet kao i mnogi drugi gde postoji sumnja za mito i korupciju radiće poseban tim tužioca u Nišu.

Njenim pedmetom će se baviti novoformirano odljenje u Nišu i ona je osumnjičena za krivično delo zloupotreba službenog položaja – saznajemo nezvanično u Osnovnom javnom tužilaštvu koje je i prosledilo predmet niškim kolegama.

Kako je ranije pisao portal ProkupljeMOJKraj.rs ona je u tom periodu primila kao opštinski funkcioner nešto više od 1,8 miliona dinara i ali i kao starosni penzioner penziju od 458 hiljada dinara.

Ustanovljeno je da nakon postavljenja na funkciji potpredsednika opštine Prokuplje 2012. godine kada je Srpska napredna stranka preuzela lokalnu vlast, Erićka nije obavestila nadležne službe opštine u vezi svog statusa starosnog penzionera niti je u to vreme dostavila radnu knjižicu, gde su upisani podaci o penziji.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display