ponedeljak, 5. februar 2018.  12:59h
Pročitano 1902 puta

Nepravosnažno: Za ubistvo Vojislava 13 godina zatvora

Nepravosnažnom presudom Višeg suda u Prokuplju za ubistvoVojislava Blagojevića (26) iz sela Vidovača kod Prokuplja, na 13 godina zatvora osuđen je D. J. (19) iz Prokuplja, dok su četvorica mladića koji su se nalazili u društvu sa njim te večeri u kafani, osuđni na po četiri meseca zatvora.

Kafana u Prokuplju ispred koje je uboden Vojislav Kafana u Prokuplju ispred koje je uboden Vojislav foto: arhiva

U Višem javnom tužilaštvu nisu želeli da komentarišu presudu koja još uvek nije stigla u zvaničnoj formi, ali najavljuju da će se žaliti na visinu izrečenih kazni.

Tužilaštvo je tražilo maksimalne kazne za glavnoosumnjičenog koja je do 15 i sučesnike do 3 godine zatvora. Čekaćemo zvaničnu presudu, ali već sada se može reći da ćemo se žaliti – saznajemo u tužilaštvu.

Inače, ranije je tokom suđenja porodica nesrećnog Vojislava tražila maksimalnu kaznu za počinioca ovog svirepog ubistva koje se dogodilo 08. februara prošle godine, a počelo je bezazlenom svađom ispred kafane u Prokuplju oko neplaćenog računa od oko 2. 000 dinara.

PROKUPLJE vojislav

Nakan verbalnog a potom i fizičkog sukoba sa vlasnikom kafane, ni kriv ni dužan nož u srce dobio je Vojislav koji se zatekao tu i pokušavao da razdvoji sukobljene strane.

Glavno osumnjičeni D. J. (19) iz Prokuplja je uhapšen ubrzo nakon toga i od tada se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Prokuplju.

Kako je tokom suđenja izjavio vlasnik kafane, sve je počelo kada su petorica mladića oko 22 časa sela za stolom u kafani.

Ubrzo zatim je došao i Vojislav sa još dvojicom drugova, koji je su sedeli za susednim stolom. Nakon nekih četrdesetak minuta ja sam bio u kuhinji kafane, kada je supruga ušla i rekla „ovo ćeš ti da platiš jer ovi napuštaju lokal“. Tada sam izašao i na vratima primetio osumnjičenog D. J. – izjavio je tokom suđnja jedan od svedoka i vlasnik kafane.

On ističe da je na vratima uspeo da uhvati za rame okrivljenog mladića D. J., ali se ovaj otrgao, a seća se i da ga je pitao „ko će ovo da plati“, te da je on odgovorio „stavi na račun gazde“.Prokuplje boginja pravde ispred suda foto ljm

Nakon što su izašli iz lokala vlasnika je neko udario sa leđa, a on je pao. Po njegovim rečima, tada je zadobio više udaraca po glavi i telu, ali nije mogao da vidi ko ga je udarao jer je bilo mračno.

Pokušavajući da se nekako domogne lokala, vlasnik tvrdi da je video Vojislava koji je pokušao da ga podigne i ubaci u lokal.

Ulazeći u lokal primetio sm da je D. J. nešto vadio iz jakne, ali nisam video šta. Bio sam krvav i od supruge tražio peškir, kada sam čuo komešanje i nekoga koji je rekao "ubiše Vojislava" – tvrdi očevidac.

Već nakon dolaska Hitne službe Doma zdravlja u Prokuplju bilo je jasno da Vojislavu nema pomoći iako je davao znake života.

Međutim na putu ka Odeljenju urgentne medicine prokupačke Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ je preminuo. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display