utorak, 23. januar 2018.  08:37h
Pročitano 2198 puta

Uskoro optužnica za saobraćajku u kojoj je od zadobijenih povreda nastradao Dragi Stojković

Nakon što je 04. juna 2017. godine automobilom „jugo“ preticao svatove u koloni automobila i spletom nesrećnih okolnosti udario u prvo vozilo a zatim i u kamermana koji je od zadobijenih povreda mesec dana nakon toga preminuo, Više javno tužilaštvo u Prokuplju će ovih dana podići optužnicu protiv D. M. (70) iz Blaca i M. M. iz Prokuplja zabog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Sud u Prokuplju Sud u Prokuplju ljubiša mitić

U Višem javnom tužilaštvo saznajemo da su saslušani svi akteri i svedoci ovog nemilog događaja i nakon isteka zakonskog roka i procedure za žalbe, podići će optužni predlog.

Što se tiče tužilaštva postupak je u završnoj fazi, čeka se određeni zakonski rok i nakon toga ćemo podići optužnicu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena maksimalna kazna do 12 godina zatvora za D. M koji je vozio „jugo“, odnosno ispod 10 godina za M.M. koji je bio za volanom prvog vozila u koloni svatova – saznajemo u tužilaštvu.

Inače, nesrećno nastradali Dragi Stojković je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u naselju Plehane kuće kod Prokuplja 04. juna 2017. godine dok je na trotoaru kao kamerman snimao svadbu, odnosno svatove koji su dolazili u koloni automobila.

U trenutku dok je kolonu preticao vozač „juga“ D. M. (69) iz Blaca, prvo vozilo iz kolone svatova je pokušalo da skrene u levo, došlo je do sudara nakon čega se “jugo” odbio i direktno udario u ni krivog ni dužnog Stojkovića.

On je zbog ozbiljnosti povreda odmah prebačen u KBC Niš, gde je i pored svih pokušaja reanimacije i oporavka nakon mesec dana podlegao povredama.

Ono što je tada ustanovljeno je da je vozač D. M. imao 1,04 promila alkohola u krvi, ali i da je naloženo veštačenje čitavog slučaja. Saznajemo i da je D. M. jedno vreme nakon ove tragične nesreće proveo na lečenju u Neuropsihijatrijskoj ustanovi Toplonica kod Niša.

Automobil „jugo“ kojim je početkom juna u tragičnoj saobraćajnoj nezgodi teško povređen Stojković, duže od dva meseca je bio nepropisno parkiran odmah preko puta opštine, na trotoaru pored zgrade suda, pedesetak metara od zgrade policije i nekoliko metara od pešačkog prelaza.

parkirani jugo

Havarisan, sa polomljenom šoferšajbnom, sa još uvek važećom registracijom ali sa skinutim tablicama, ovaj automobil nikom od nadležnih nije zapao za oko kako bi preduzeli mere da se ukloni, iako su ga kao i veliki broj građana s obzirom da je parkiran u centru grada svakodnevno zaobilazili.

Iako su tada od policije do lokalne samouprave tvrdili da nisu nadležni da ga ulone, slučajno ili ne, samo dan nakon što je tekst objavljen u medijima auto je volšebno nestao sa totoara a problem je na zadovoljstvo građana rešen. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display