sreda, 17. januar 2018.  09:33h
Pročitano 2762 puta

Ozbiljan udarac narko dilerima: Detalji hapšenja u akciji zaplene heroina u Prokuplju

U jednoj od najvećih zaplena heroina u Toplici, prokupačka policija je tokom jučerašnjeg dana uhapsila 43- godišnju ženu iz okoline Prokuplja, kod koje je kasnije prilikom pretresa pronađeno 1.058,91 gram praha za koji se sumnja da je heroin.

Droga pronađena kod 43 godišnje žene Droga pronađena kod 43 godišnje žene foto: MUP

Iz policije saznajemo da je pod sumnjom da je počinila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšena V. A.

Zaplenjena droga u zavisnosti od čistoće na crnom tržištu vredi od 20 do preko 50.000 evra, pa je ovo jedan od većih udaraca trgovcima narkotika u Prokuplju ili Toplici.

Očevidac ovog hapšenja koji je bio u autobusu “Lasta” na relaciji Niš – Kuršumlija kaže da su na ulazu u Prokuplje, policajci u civilu za koje saznajemo da su pripadnici prokupačkog Odseka za suzbijanje narkomanije, ne ugrožavajući ostale putnike bezbedno realizovali čitavu akciju i postupili vrlo profesionalno.

Ušao sam u "Lastin" autobus za Prokuplje kod niške Železničke stanice. Ništa nije ukazivalo da ću prisustvovati ovom hapšenju jer je tokom puta sve bilo mirno i uobičajno. Na ulazu u Prokuplje, autobus se zaustavio i ušla su tri mladića u civilu ali sa jasnim obeležjem i policijskim identifikacijama. Pomislio sam da se radi o nekoj rutinskoj kontroli putnika – kaže jedan od očevidaca i putnika u autobusu.

Dodaje da su policajci bez ikakvih tenzija i ljubazno zamolili putnike da pokažu lične karte i krenuli su da kontrolišu.

Kada su stigli do meni nepoznate ženske osobe, ljubazno su je zamolili da izađe iz autobusa. Tek tada se primetila neka vrsta nervoze kod nje, inače do tada je bila prilično mirna jer ničim nije pokazivala da kako se ispostavilo prenosi toliku količinu droge. Autobus je nakon toga najnormalnije nastavio dalje put, a ja sam sišao na stanici kod Male pijace – kaže naš sagovornik.

Iz policije saznajemo da je jučerašnje hapšenje u stvari plod višemesečnog operativnog rada prokupačkog Odseka za suzbijanje narkomanije, a kod uhapšene su tokom pretresa u službenim prostorijama, oko grudnjaku i struka pronađena dva pakovanja u obliku kaiša, sa 1.058,91 gram praha za koji se sumnja da je heroin.

zaplenjena droga

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će tokom dana uz krivičnu prijavu, biti sprovedena tužiocu u Prokuplju gde će joj najverovatnije biti određen pritvor do 30 dana.

 Inače, ovo je još jedna uspešna akcija inspektora prokupačke policije koji su zaduženi za suzbijanje narkomanije.

Dovitljivi dileri koji se bave trgovinom narkotika, na razne načine pokušavaju da prokrijumčare i prenesu drogu tako što pokušavaju da izvrše primopredaju poljupcem, preko skrivanja u torti, do skrivanja zakopavanjem u dvorištu.

U svim ovim akcijama, policijski inspektori su ne retko i sami ugroženi pa su u predhodnom periodu često bili meta raznih kriminogenih struktura, a jednom od inspektora je pre skoro dve godine zapaljen automobil parkiran ispred porodične kuće. Epilog svega toga do danas nije razrešen. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi