četvrtak, 21. decembar 2017.  13:34h
Pročitano 1555 puta

Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

U dve odvojene akcije na teritoriji Topličkog okruga, prokupačka policija je podnela više krivičnih prijava u redovnom postupku i to zbog zloupotrebe službeog položaja.

Zbog sumnje da je prekoračio svoja ovlašćenja jer je tokom 2015. i 2016. godine, u više navrata podizao gotovinu sa žiro računa Fudbalskog kluba “Trbunje” po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji, podneta je krivična prijava u redovnom postupku protiv odgovornog lica u ovom klubu.

Za njega se sumnja da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 733.200 dinara.

Naime, kako stoji u saopštenju policije, sumnja se da je na ime hranarine podizao pare koje je navodno davao igračima uz spiskove koje su oni potpisivali a u stavri je taj novac navodno trošen za nabavku opreme igračima, plaćanje raznih računa za ugostiteljske usluge i za prevoz igrača, za šta osumnjičeni nije imao nikakvo pokriće u računima.

Prijava i za odgovorne u JKP "Blace"

Zbog sumnje da je tokom jula meseca 2015. godine isplaćeno 58.155 dinara na ime davanja goriva za radove koji nisu izvedeni, kao i da je od jula do decembra 2015. godine, zaključen ugovor o zakupu sa jednim preduzećem iz Blaca bez sprovedenog postupka javnih nabavki, policija je podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica u JKP „Blace“.

On se tereti da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još troje zaposlenih u tom preduzeću, koji se sumnjiče da su počinili krivično delo pronevera, tako što su podizali gorivo, a nisu imali opravdanje o njegovom trošenju.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display