petak, 15. decembar 2017.  13:50h
Pročitano 1311 puta

Krivična prijava zbog prodaje Doma vojske

Nakon što su pre oko mesec dana podneli krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Aleksandra Simonovića i odgovornih u sistemu lokalne vlasti, zbog po njima netransparentne pogodbe i kupovine nekadašnje fabrike „Toplica“, prokupačke demokrate su ponovo zatražile od tužilaštva da ispita ovoga puta transakciju i okolnosti koje su dovele do prodaje zgrade Doma vojske privatnom licu.

Zgrada Doma vojske u Prokuplju Zgrada Doma vojske u Prokuplju foto: arhiva

U novoj krivičnoj prijavi demokrate sumnjaju da ima elemenata da je neko tokom ovih radnji zloupotrebio svoj zbog položaj, prekoračili ovlašćenja čim je namerno ili ne, naneta šteta budžetu opštine i svim građanima.

Kako stoji u prijavi upućenoj Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju, sumnja se da je između ostalog lokalna vlast bez ikakvog valjanog razloga odlučila je da ustupi privatnom licu već kupljenu reprezentativnu zgradu Doma vojske u kojoj je kako je ranije bilo reči, trebalo da se smeste lokalne institucije, poput biblioteke, pozorišta, bioskopa.

Opština Prokuplje je za pomenutu zgradu 2012. godine potpisala ugovor o kupovini sa nadležnima u Odeljenja za imovinske poslove Republičke direkcije za imovinu po ceni od 57 miliona dinara, a procenu je uradila Poreska uprava. Planirano je da se plaćanje obavi u pet jednakih rata na godinu dana – obrazlaže deo podnete krivične prijave Slaviša Momčilović predsednik OO DS u Prokuplju.

slavisa momcilovic odbornik ds foto ljm

Demokrate traže da se ispitaju sve nedoumice i da ih tužilaštvo nakon sprovedenih radnji pisanim putem obavesti ima li elemenata za pokretanje postupka ili ne.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Komentari  

-4 #1 Mulisav 15-12-2017 15:37
Bice veselo!svaka čast novinaru
Odgovori
-3 #2 gradjanin 15-12-2017 16:06
Konacno se probudila opozicija. Bravo Slavisa. Bilo je vreme da neko prijavi i da se vidi zasto se nekom privatniku pune dzepovi i ko jos ima koristi od toga. U zadnje vreme Prokuplje je postalo Divlji Zapad. Vaze pravila jaceg. Gradjani kao da ne postoje. Samo siloviti politicari i bogati pojedinci.
Odgovori
+3 #3 Sani 15-12-2017 16:08
Demokrate nasle nekog da tuže,strasno.
Odgovori
-7 #4 Bordžija 15-12-2017 16:20
Krivične prijave itekako!
Jedino je problematično prokupačko javno tužilaštvo koje je u svom radu vrlo vrlo.
Zapravo ne znam šta to u vašoj varošici funkcioniše kako treba?!
Pa vi ste skoro u svim domenima zagrezli u bezakonje, kriminal i korupciju. Imate itekako dobar materijal za informativnu redakciju N1. :lol:
Odgovori
+12 #5 Sani 15-12-2017 16:29
Kao i uvek demokrate nikad ne ispitaju slucaj do kraja. Dom Vojske je prodat regularno sve po zakonu. Nikakvih nelegalnosti nije bilo,to rade samo demokrate mutno.
Odgovori
+1 #6 Milence 22-12-2017 07:17
Citat Mulisav:
Bice veselo!svaka čast novinaru

Грађ.инспектор Вељковић је рекао да то не вреди ни упола цене за коју је продат,све због велике цене улагања,а све је било транспарентно и јавну.Толико о махинацијама.!!!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi