petak, 15. decembar 2017.  13:50h
Pročitano 1812 puta

Krivična prijava zbog prodaje Doma vojske

Nakon što su pre oko mesec dana podneli krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Aleksandra Simonovića i odgovornih u sistemu lokalne vlasti, zbog po njima netransparentne pogodbe i kupovine nekadašnje fabrike „Toplica“, prokupačke demokrate su ponovo zatražile od tužilaštva da ispita ovoga puta transakciju i okolnosti koje su dovele do prodaje zgrade Doma vojske privatnom licu.

Zgrada Doma vojske u Prokuplju Zgrada Doma vojske u Prokuplju foto: arhiva

U novoj krivičnoj prijavi demokrate sumnjaju da ima elemenata da je neko tokom ovih radnji zloupotrebio svoj zbog položaj, prekoračili ovlašćenja čim je namerno ili ne, naneta šteta budžetu opštine i svim građanima.

Kako stoji u prijavi upućenoj Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju, sumnja se da je između ostalog lokalna vlast bez ikakvog valjanog razloga odlučila je da ustupi privatnom licu već kupljenu reprezentativnu zgradu Doma vojske u kojoj je kako je ranije bilo reči, trebalo da se smeste lokalne institucije, poput biblioteke, pozorišta, bioskopa.

Opština Prokuplje je za pomenutu zgradu 2012. godine potpisala ugovor o kupovini sa nadležnima u Odeljenja za imovinske poslove Republičke direkcije za imovinu po ceni od 57 miliona dinara, a procenu je uradila Poreska uprava. Planirano je da se plaćanje obavi u pet jednakih rata na godinu dana – obrazlaže deo podnete krivične prijave Slaviša Momčilović predsednik OO DS u Prokuplju.

slavisa momcilovic odbornik ds foto ljm

Demokrate traže da se ispitaju sve nedoumice i da ih tužilaštvo nakon sprovedenih radnji pisanim putem obavesti ima li elemenata za pokretanje postupka ili ne.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display