petak, 14. jul 2017.  14:45h
Pročitano 6422 puta

Kraj drame! Bili smo u pogrešno vreme na pogrešnom mestu

Dvojica mladića sa juga Srbije Nenad Jovanović iz Rečice kod Žitorađe i Siniša Petrović iz Žitnog Potoka kod Prokuplja koji su uhapšeni nakon smrtonosne tuče na Zakintosu a tokom jučerašnjeg dana oslobođeni, konačno su stigli u Srbiju.

Nenad sa članovima porodice (prvi sa desne strane) Nenad sa članovima porodice (prvi sa desne strane) ljubiša mitić

Iako vidno umoran od puta i svega što se izdešavalo predhodnih dana, Nenad Jovanović kaže da je presrećan što je ponovo kod svoje kuće, sa porodicom i prijateljima.

On još uvek ne može da veruje šta mu se desilo i kako se planirani odmor pretvorio u najružniji san koji će pamtiti do kraja života.2 nenad

Ponavlja da ni on a ni njegov drug Siniša nisu učestvovali u tuči, ali da su se jednostavno zadesili “na pogrešno mesto u pogrešno vreme”.

Prosto želim da zaboravim sve što se desilo. Te noći sam bio sa Sinišom ispred kafića gde je počeo incident, ali nismo učestvovali u tome i samo smo videli neki haos i gužvu. Bili smo na snimku sigurnosnih kamera i uhapšeni smo radi istrage, a kada se ustanovili da nismo krivi mi smo pušteni. Čak te večeri nismo ni znali da je neko ubijem i najnormalnije smo se vratili u svojim apartmanima, ali smo uhapšeni dan ili dva posle toga – tvrdi Nenad i naglašava da mu je žao mladića koji je nastradao.

Kaže i da je mladiće iz Srbije koji su takođe uhapšeni zbog sumnje da su ubili američkog turistu Bakarija Hendersona upoznao u zatvoru, a da ih ranije nije poznavao i napominje da tamo ima još nevinih koji nemaju nikakve veze sa tučom.

U pritvoru su i dalje neki fini momci koji su nedužni. Mislim da ova država nije dovoljno uradila za sve nas, ali neću da se vraćam na to. Jedino mogu da se zahvalim čoveku čije vam ime neću reći, koji nam je pomogao tako da dok smo živi nećemo moći da mu se odužimo. Kad ovo pročita on će znati, a ime i čime se bavi vam ne mogu reći – tajanstven je Nenad.4

Napominje da je on slobodan građanin i demantuje informaciju koja se pojavila u medijima da su pušteni uz kauciju.

Ja ne znam nizakakvu kauciju, mi nismo pušteni da se branimo sa slobode već smo slobodni građani. Samo su nam rekli “vi ste slobodni”, inspektori nam dali ruku, pozdravili se i to je to.  Ipak, nakon svega na Zakintos više neću ići – ističe dvadesetdvogodišnji mladić kome je danas rođendan.

Nenad dodaje i da su sve vreme u grčkom zatvoru imali korektan odnos sa čuvarima i inspektorima koji su ih saslušavali, da su mogli redovno da se tuširaju ali da su morali sami da kupuju hranu.

Kad si u pritvoru, moraš sam da se snalaziš za hranu. Mogli smo da naručujemo i donosili su nam da jedemo, mogli smo čak i kafu da kupimo – priča on.

Nakon oslobađajuće presude, Nenad i Siniša su prvim čarter letom doleteli za Beograd, a onda autobusom stigli do Prokuplja i svojih kuća. 

Otac smršao 10 kilograma

Nenadov otac Ljubiša Jovanović, inače srčani bolesnik kaže da je od momenta kada je čuo da je njegov sin uhapšen smršao deset kilograma i da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo poslednjih dana.

Samo neka je on meni stigao. Ni jednu noć nisam prespavao od kada sam čuo da je uhapšen, brinuo sam ali sam verovao da moj sin nije u stanju da uradi ono za šta su ga osumnjičili. Čitav život sam ga vaspitavao da bude fin i kulturan mladić verovao sam da je nevin i hvala bogu da je sve dobro ispalo – komentariše otac Ljubiša.3 ljubisa

Njegova supruga Jasmina koja je otputovala na Zakintos i bila uz sina, trebalo bi da se sa ostalim članovima porodice uhapšenih vrati tokom današnjeg dana vrati u Srbiju.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display