ponedeljak, 10. jul 2017.  18:27h
Pročitano 2765 puta

Pritvor zbog sumnje da su ubili američkog državljanina u Grčkoj

Dvojica mladića sa juga Srbije, starosti 22 godine, koji su na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičeni da su učestvovali u tuči u kojoj je stradao jedan američki državljanin, nalaze se u pritvoru, a njihove porodice za sada nemaju bliže informacije osim onoga što čitaju u novinama.

Kuća Nenada Jovanovića u selu Rečica Kuća Nenada Jovanovića u selu Rečica foto: Dragana Zečević

Siniša Petrović iz Žitnog Potoka u opštini Prokuplje i Nenad Jovanović iz Rečice kod Žitorađe, na more su otišli početkom jula meseca preko jedne beogradske turističke agencije koja ima predstavništvo u Prokuplju.

Njihovi roditelji su još uvek u neverici onim što ih je snašlo i tvrde da su u pitanju mirni i kulturni mladići koji nikada do sada nisu imali problema sa zakonom.

Radi se o mladićima koji žive u skromnim porodicama za koje se ne može reći da su imućne. Na more su otišli zahvaljujući ušteđevini, jer su radili u fabrici "Filips".face

Komšije Nenada Jovanovića, za koga imaju samo reči hvale kažu da je on radeći u toj fabrici dobio neku alergiju, pa su mu preporučili da ode na more kako bi se to zalečilo. Na preporuku agencije, odluka je pala da letuju na Zakintosu gde su sada u pritvoru.

Nenad se je javljao nakon incidenta. Kaže da imaju korektan odnos u zatvoru, ali da nemaju šta da jedu i da im pomaže dečko iz Srbije koji im kupuje hranu – kaže Jasmina Jovanović majka jednog od mladića.

Saznajemo i da roditelje jednog i drugog mladića do sada niko od predstavnika vlasti, policije ili drugih institucija nije kontaktirao, a oni su sigurni da je posredi greška i da će njihova deca uskoro biti puštena, te da će se vratiti u Srbiju.

Podsetimo, prema pisanju Blica ubistvo se dogodilo pre nekoliko dana, a pored pomenutih momaka sa juga Srbije u tuči koja je prethodila ubistvu su učestvovali i mladići iz drugih gradova Srbije, kao i jedan Grk i jedan Bosanac sa britanskim pasošem.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display