utorak, 23. maj 2017.  08:30h
Pročitano 10517 puta

Majka nastradalog Siniše: Sin mi je rekao ko ga je gurnuo sa terase

Slučaj pedesetdvogodišnjeg Siniše Milenkovića iz Žitorađe koji je preminuo desetak dana nakon što je navodno gurnut sa terase visine od oko tri metra i dalje privlači pažnju ovdašnje javnosti.

Majka Svetlana tvrdi da joj je Siniša rekao ko ga je gurnuo Majka Svetlana tvrdi da joj je Siniša rekao ko ga je gurnuo ljubiša mitić

 

Zbog sumnje da je počinio krivično delo nanošenja teške telesne povrede, tako što je gurnuo Sinišu sa terase, prokupačka policija je uhapsila Marka D. (32) iz Žitorađe i njemu je određen pritvor do 30 dana.

U tužilaštvu nisu mogli da kažu nešto više o ovom slučaju, osim da je istraga u toku. Ipak, nezvanično saznajemo da osumnjičeni negira da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Splet nesrećnih okolnosti ukazuje da se radi o „neslanoj šali“ koju je životom platio nesrećni čovek.ZITORADJA slika koju je neko od ocevidaca slikao kada je sinisa pao

Nejasan je i postupak medicinskih radnika u Domu zdravlja u Žitorađi, koji su nakon pregleda pacijenta, sanitetom umesto u prokupačku bolnicu na dalje lečenje, odvezli kući, gde ga je dočekala u dvorištu majka Svetlana.

Videla sam sanitet koji je stao ispred kuće. Vozač i stariji Disić su mog Sinišu iz vozila izneli na nosilima i odneli do kreveta. Kada sam pitala šta se desilo, rekli su da nije ništa strašno i da se malo ugruvao – priča očajna majka.

Ona ističe da je njen sin u tom trenutku mogao da priča, te da joj je potražio vodu da malo popije.

Glava mu je bila teška, jedva sam uspela da je malo podignem kako bih mu dala vodu. Videla sam da nije dobro, a na moje pitanje šta se desilo kratko je rekao „Butnaja me Mare od terasu“ – kaže vidno potrešena majka Svetlana, što je i podgrejalo sumnju sina Bogdana da je njegovog oca neko namerno gurnuo sa terase.

Svetlana dodaje da je Siniša rekao i da je nakon pada bio onesvešćen, ali i da je što je vreme više prolazilo sve teže pričao. Žalio se da ne oseća ni noge ni ruke.

Oko sat vremena nakon što su ga dovezli sanitetom, ponovo su na kapiji privatnim kombijem došli stariji Disić, njegov sin Marko i policajac koji je toga dana bio sa njima na proslavi. Uvili su ga u ćebe i potovarili u kombi da ga voze u bolnicu, ja ga od tada više nisam videla – tvrdi majka Svetlana.

Njen unuk i sin nesrećnog Siniše, Bogdan ponavlja da jedino želi da sazna pravu istinu kako je nastradao njegov otac i da priča da je sam pao sa sedamdesetak santimetara visine nije ubedljiva.ZITORADJA bogdan sin nastradalog sinise

Odmah nakon nesreće razgovarao sam i sa starijim Disićem i sa Markom. Hteo sam da saznam istinu, prvo su mi rekli da je sam pao pored ražnja, onda da je pao sa 70 santimetara visine i td. Povrede koje je imao, tvrdim da nisu mogle da nastanu od pada sa tako male visine – priča Bogdan.

On kaže da ga nakon što je Siniša podlegao povredama, niko od porodice Disić nije kontaktirao niti zvao da izjavi saučešće, iako su ga u početku dok je ležao u KBC Niš zvali i davali kontradiktorne informacije da mu je otac dobro, da se oporavlja, da se smeje i td.

Inače, sumnja se da je Marko D. 08. maja, u kući u selu Konjarnik u okolini Žitorađe gurnuo Sinišu Milenkovića (52) sa terase, pri čemu je Milenković zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminuo u Kliničko bolničkom centru Niš desetak dana kasnije.

dz111

Direktorka Doma zdravlja zauzeta

U Domu zdravlja u Žitorađi nisu želeli da komentarišu slučaj, ali je direktorka dr Danijela Tončić dala pismenu izjavu u kojoj se između ostalog kaže:

Za slučaj pacijenta Milenković Siniše prvi put saznajem nakon prijema dopisa policijske stanice u Žitorađi 15. maja. Pacijent Milenković je primljen u Dom zdravlja 08. maja oko 18 časova i pregledan je od strane dežurnog lekara. Nakon toga preduzela sam zakonom propisane procedure o prijemu i lečenju ovog pacijenta – kaže u izjavi direktorka dr Tončić koja navodno zbog posla i obaveza nije imala vremena da razgovara sa novinarom. 

Autor:  Ljubiša Mitić, Alo
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display