petak, 24. mart 2017.  14:06h
Pročitano 6976 puta

Pijani tehničar maltretirao pacijente psihijatrije

U noći između 20. i 21. marta, na Odeljenju psihijatrije prokupačke bolnice “dr Aleksa Savić” dogodio se incident kada je jedan od zaposlenih, navodno pod dejstvom alkohola postrojavao pacijente psihijatrije tokom noći, iživljavao se nad njima a jednu ženu sa odeljenja naterao da se svuče gola, dodirivajući je za genitalije i grudi.

Opđta bolnica "dr Aleksa Savić" u Prokuplju Opđta bolnica "dr Aleksa Savić" u Prokuplju ljubiša mitić

Prema informacijama iz prokupačke bolnice, radi se o tehničaru sa Odeljenja neurologije, koje se nalazi na prizemlju iste zgrade gde i psihijatrija i koji je te noći slavio rođendan.

U pijanom stanju on se popeo na sprat i počeo da maltretira pacijente psihijatrije predstavljajući se kao doktor.

Moja supruga Violeta (26), koja leži na psihijatriji već dvadesetak dana bila je posebna meta. Kako mi je ispričala, tehničar koga nije ranije viđala na psihijatriji, ulazio je u kasnim večernjim satima u sobe pacijenata i budio ih. Rekao je da je doktor iz Niša i sve postrojavao. Mojoj supruzi je rekao da se svuče - priča suprug Aleksanar Jojić (31) iz Beograda.

Kaže da tortura nije prestala, već je tehničar udario ženi nekoliko šamara I rekao da tako gola sedne njemu u krilo.

Nisam mogao da verujem u ono što mi je supruga ispričala. Dodirivao je po genitalijama i grudima. Žena mi se požalila da je bilo užasno – tvrdi Aleksandar I ističe da je njegova supruga sada u gorem stanju nego što je primljena pre dvadesetak dana, iako se oporavak nekoliko dana pre incidenta video.

On dodaje da neće odustati od toga da odgovorni polože račune za torturu koju je njegova supruga doživela.

opsta bolnica u prokuplju 3

Čitav slučaj je prijavljen policiji, iz bolnice kažu da je odmah obavešteno nadležno Ministarstvo zdravlja, zdravstveni inspektor, te da je formirana Komisija za unutrašnji nadzor, koja je suspendovala četvoricu tehničara do okončanja postupka i utvrđivanja svih okolnosti.

Odmah sam formirala komisiju, pozvala sve zaposlene u toj smeni i obavila razgovor sa njima. Nesumnjivo je da je bilo propusta pa smo odlučili da suspendujemo četvoricu tehničara a vinovnik celog incidenta koji je među nima, nejverovatnije će dobiti i otkaz ugovora – rekla je direktorka bolnice Snježana Arsić

Inače, ovo je drugi ozbiljniji incident u prokupačkom zdravstvu za samo mesec dana.

Sredinom februara medicinske sestre na šalteru Doma zdravlja u Prokuplju navodno nije htela da zakaže pregled kod doktora osamnaestomesečnoj bebi, samo zato što nije imala sitan novac da vrati kusur majci, Neveni Tomić Stojanović iz Niš. 

 

Autor:  Ljubiša Mitić, Blic
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display